Arrangen 190 km de camins forestals al Massís dels Ports i a la Serra de Cardó-Boix

El cost de les obres, que s'han dut a terme en un termini de 6 mesos, ha estat de gairebé 310.000 euros

Estat d'un dels camins que ara s'ha arranjat
Estat d'un dels camins que ara s'ha arranjat | Cedida
Aguaita.cat
10 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:44h
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha finalitzat els treballs d'arranjament i millora dels camins forestals situats al Massís dels Ports i de la Serra de Cardó-Boix, que presentaven un pitjor estat per l'accés de vehicles de prevenció i d'extinció d'incendis.

L'actuació es va iniciar el juliol del 2021 i ha finalitzat este mes de gener de 2022, 6 mesos en què s'han dut a terme obres aquells camins forestals més malmesos amb l'objectiu de facilitar la prevenció i l'extinció d'incendis, i que han tingut una inversió total de 309.833'74 euros. En total, l'actuació s'ha dut a terme en 186'08 km de camins forestals, dels quals han estat arranjats 103'77 km i s'han millorat els vials en 82'31 km.

Les zones on s'ha actuat són Refalgarí-Millés, als Ports de la Terra Alta, als Cots-Gabarda-la Mola-Cova Avellanes, també a la zona de la Fou, al Barranc de la Galera-Clot de l'Hospital-Lloret i a la zona de Xerta.

Estes obres permetran facilitar l'accés amb seguretat al massís dels Ports i la serra de Cardó-Boix amb l'objectiu bàsic de prevenció d'incendis i, sobretot, facilitarà l'actuació dels cossos d'emergències en la campanya d'extinció d'incendis, ja que amb les obres garantim els mínims requisits definits en la "Guia tècnica de característiques morfològiques i d'ús dels vials forestals per a la prevenció i extinció d'incendis forestals" editada pel cos de Bombers de la Generalitat" - ha destacat el director territorial d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez.