L'oposició exhaureix el termini per presentar una moció de censura a Tortosa

Els pressupostos quedaran aprovats automàticament esta mitjanit

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i els portaveus del PSC i Junts, Enric Roig i Cinta Espuny en la presentació dels pressupostos el 30 de desembre de 2021
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i els portaveus del PSC i Junts, Enric Roig i Cinta Espuny en la presentació dels pressupostos el 30 de desembre de 2021 | Cedida
Aguaita.cat
07 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:47h
Este dilluns a la mitjanit acaba el termini per presentar una moció de censura a l'alcaldessa de Tortosa. Meritxell Roigé va perdre la qüestió de confiança vinculada als pressupostos del 2022 i ara s'acaba el termini d'un mes perquè els comptes queden aprovats automàticament si no es proposa un govern alternatiu. L'oposició no ha trobat la fórmula per concretar-ho. Els republicans es van desmarcar de seguida de fer una moció de censura perquè sense el PSC, soci de govern de Junts, l'única opció era un govern en minoria de Movem i ERC, "més dèbil" que l'actual. Roigé lamenta que s'haja perdut "un mes" per no fer-li confiança i creu que en surten "reforçats" perquè "es demostra que no hi ha una alternativa" al seu govern.

Els pressupostos 2022 de l'Ajuntament de Tortosa quedaran aprovats automàticament esta mitjanit. Serà així perquè l'oposició, Movem, ERC, Ciutadans i la CUP, no ha aconseguit concretar un govern alternatiu. Cinc dies després que l'alcaldessa Meritxell Roigé perdés la qüestió de confiança, vinculada als comptes que va tombar l'oposició el 30 de desembre, ERC va descartar donar suport a una moció de censura perquè un govern de Movem i els republicans només representava "un ball de cadires". Junts i el PSC governen en minoria, amb 10 dels 21 regidors, però els progressistes i els republicans en sumen 9, una alternativa de govern "més feble" i dependent dels dos vots del regidor de Ciutadans i del regidor de la CUP.

Roigé ha lamentat que els han fet "perdre un mes que no calia" per no fer confiança al govern municipal i a l'alcaldessa, quan "s'ha demostrat que no hi havia possibilitats d'acord" i que no hi ha "cap model de ciutat alternatiu", al que ella lidera.

Encara que s'haja festejat al PSC, soci de govern de Junts, per fer viable la moció de censura, els socialistes no han mogut el seu posicionament i no s'han plantejat sortir del govern municipal per donar suport a un govern de Movem i ERC, tot i que sentir-se caps de turc de la falta d'entesa entre els republicans i els progressistes. "Movem no ha estat capaç de liderar ni arribar acords per ningú. S'ha vist que era un joc per les cadires i es veu que el nostre és un govern fort, que funciona, que donem compliment al PAM i continuem treballant tot i el bloqueig de l'oposició", ha dit Roigé.

Els pressupostos entraran en vigor amb un mes de retard i ha calgut una modificació pressupostària per pagar les nòmines de gener. A part d'això, s'ha avançat amb els projectes i actuacions pendents perquè no es note este mes "de distorsió".