Tretze bars i restaurants participen en la Ruta de Platerets de la Carxofa d'Amposta

L'esdeveniment es complementa amb les Jornades de l’Arròs i la Carxofa i substitueixen enguany la tradicional Festa de la Carxofa, que s'ha suspès per la situació epidemiològica

Una de les propostes culinàries amb carxofa, presentades a la Festa de la Carxofa del 2019
Una de les propostes culinàries amb carxofa, presentades a la Festa de la Carxofa del 2019 | Cedida
Aguaita.cat
07 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:25h
Els restauradors d’Amposta preparen una variada oferta gastronòmica per a la Ruta de Platerets de la Carxofa. Del 17 al 27 de febrer, tretze bars i restaurants serviran estes racions amb la carxofa com a protagonista, un esdeveniment que substituirà la tradicional festa de la carxofa, suspesa per la situació epidemiològica.

Segons el regidor de Turisme i Promoció Exterior, Pep Simó, "la voluntat era tornar a fer la Festa de la Carxofa i l’Arròs, però davant la situació pandèmica s'ha cregut que el més convenient era anul·lar-la".

El regidor afegeix que "la Ruta dels Platerets de la Carxofa és una forma de crear sinergies entre l’administració i la restauració, a més de promocionar els productes de proximitat i temporada". Amb cada plateret, que tindrà un preu de 4 euros, anirà inclosa una beguda a escollir pel local. 

Com a novetat, enguany el plateret preferit del públic tindrà premi. Durant els dies de la Ruta dels Platerets de la Carxofa es podrà votar el plateret que més haja agradat a la web de Turisme Amposta, on també es poden consultar els restaurants participants. El plateret guanyador rebrà un trofeu i serà la imatge principal de la Ruta dels Platerets de la Carxofa 2023.

Activitats complementàries

D'esta manera, la ruta de platerets vol complementar les Jornades de l’Arròs i la Carxofa organitzades per l’Associació de Restauradors d’Amposta, que es poden gaudir fins al 28 de febrer. Més enllà de les degustacions gastronòmiques, la Fira Fora Stocks tornarà a treure les ofertes dels comerços locals a l’avinguda de la Ràpita, el 19 de febrer. A més, s’han preparat dues visites guiades gratuïtes a la Torre de la Carrova, el 19 i 20 de febrer a les 11 hores. Per a esta activitat és necessari realitzar inscripció prèvia, ja que les places són limitades.