​El fabricant austríac de canonades Amiblu inverteix 3 milions en una nova línia de producció a Camarles

Proveirà els mercats espanyol, portuguès, francès i italià, on la demanda de canonades no circulars és cada vegada més gran

Exterior de la planta d'Amiblu a Camarles
Exterior de la planta d'Amiblu a Camarles | Amiblu Pipes
Aguaita.cat
25 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:54h
El fabricant austríac de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) Amiblu ha invertit 3 milions d'euros a la seua planta de Camarles per a la posada en marxa d'una nova línia de producció de canonades no circulars.

La nova línia de producció d'Amiblu a Camarles proveirà, principalment, els mercats espanyol, portuguès, francès i italià, on la demanda de canonades no circulars és cada vegada més gran. “En alguns països com Alemanya, Bèlgica, França, Suïssa o Àustria estan molt sensibilitzats mediambientalment i, en els darrers anys, han fet una gran aposta per rehabilitar i modernitzar les xarxes de clavegueram urbà i evitar que col·lapsen”, afirma Xavier Arasanz, Director General d'Amiblu a Espanya.

Les canonades no circulars serveixen, principalment, per rehabilitar sistemes de sanejament i col·lectors urbans d'aigües residuals, construïts fa dècades, algunes de més de 100 anys, que s'han deteriorat amb el pas dels anys o pateixen problemes de corrosió i necessiten ser reparats.

Este tipus de canonades, fabricades a Polièster Reforçat de Vidre s'introdueixen dins dels col·lectors antics –ja deteriorats– mitjançant un mètode d'empenta i s'uneixen amb formigó, funcionant com un col·lector completament nou i amb una vida útil superior als 150 anys.

Ofereixen un gran avantatge competitiu respecte a les canonades de materials tradicionals, com ara el formigó i l'acer: tenen un impacte en CO2 tres vegades inferior; són més lleugeres i fàcils de transportar, i més eficients energèticament, en permetre un flux daigua 3 vegades superior gràcies a la seua superfície interior llisa.

Amiblu és present a 22 països i té 6 fàbriques repartides a Espanya, Alemanya, Romania i Polònia, amb més de 1.500 treballadors. A l'Estat, Amiblu compta amb una planta de producció a Camarles, de 35.000 metres quadrats de superfície, en què treballen 185 empleats. Anualment, la planta produeix més de 300 km de canonades a l'any per abastir projectes a Canadà, Amèrica del Sud, Àfrica i Europa.