L'Aldea inicia els treballs de la segona fase de la nova avinguda Catalunya

El tram de l'obra comprendrà la urbanització des del Barranc dels Pixadors fins al carrer de Monturiol

Obres de la futura Avinguda Catalunya de l'Aldea
Obres de la futura Avinguda Catalunya de l'Aldea | Cedida
Aguaita.cat
24 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:52h
L'Ajuntament de l'Aldea ha iniciat la segona fase de construcció de la nova avinguda Catalunya amb el tram de l’obra que comprendrà la urbanització, des del Barranc dels Pixadors fins al carrer de Monturiol, amb una superfície afectada de 3.522,29 m2. El preu de l’adjudicació de l'obra és de 295.367,34 €, dels quals 182.150.03 € estan subvencionats per la Diputació de Tarragona, l'empresa Auxiliar de Firmes y Carreteras, S.A.U, preveu que l'obra estiga enllestida amb un termini màxim d'execució de 5 mesos.

La nova via urbana totalment integrada amb l'entorn serà un nexe d'unió que connectarà físicament els dos barris i deixarà enrere definitivament la imatge impersonal i perillosa del que un dia va ser l’antiga N-340. El Govern Municipal prioritzarà amb este projecte la seguretat dels vianants i ciclistes donant-los la importància que es mereixen ampliant considerablement l’espai amb voreres més àmplies .

"En l’execució d'esta d’obra, quedarà urbanitzat i dignificat un tram d’avinguda que fins ara, era deficient en molts d'aspectes, millorarem notablement la seguretat dels veïns, però també li donarem un gran canvi d'imatge, d'un tram molt cèntric de l’Aldea, a partir de la seua finalització, tant ciclistes com vianants guanyaran en seguretat en els seus desplaçaments en aquesta via", ha exposat l'alcalde de l'Aldea, Xavier Royo. 

Amb la construcció d'este sector menys urbanitzat s’aconseguirà millorar notablement la imatge visual de l’artèria principal del nostre poble amb una avinguda arbrada, amb carril bici, mobiliari urbà, enllumenat LED, serveis soterrats, aconseguint un entorn modern, atractiu i segur que el poble necessitava. Amb les dos primeres fases construïdes, els aldeans i aldeanes i els visitants ebrencs podran visualitzar un abans i un després de la nova avinguda Catalunya. Encara que el total de l'avinguda són 2 km, les obres es dividirien en diverses fases tenint en compte que el Govern Municipal té previst que l’execució de les obres, siguen el menys gravoses per a la ciutadania, cercant els màxims recursos possibles.