Tres detinguts i 3.000 quilos d'haixix interceptats en dos desembarcaments a la costa del delta de l'Ebre

Els traficants haurien intentat aprofitar la lluna plena d'aquests dies per entrar haixix per la costa del Delta.

Aguaita.cat
21 de gener del 2022
Actualitzat a les 14:04h
Fardells i combustible interceptats en el desembarcament de dimarts passat
Fardells i combustible interceptats en el desembarcament de dimarts passat | Guàrdia Civil
Tres persones detingudes i prop de 3.000 quilos d'haixix interceptats arran de dos actuacions policials esta setmana després de les descàrregues efectuades per narcotraficants a la platja de Riumar, al delta de l'Ebre.

Dimarts a la matinada, la Guàrdia Civil, amb el suport dels Mossos d'Esquadra, va interceptar 2.100 quilos i detenir dos persones que haurien participat en les tasques. Este dijous a la matinada, d'altra banda, la policia local de Deltebre i Mossos van trobar 784 quilos dins d'un cotxe accidentat que es va donar a la fuga per la carretera de Riumar. El conductor va ser detingut per la policia local. Els traficants haurien intentat aprofitar la lluna plena d'estos dies per entrar haixix per la costa del Delta.

El primer operatiu policial es va activar dimarts passat 18 de gener a la matinada, després de rebre algunes informacions que apuntaven a un possible desembarcament d'haixix a les costes del Delta de l'Ebre. La Guàrdia Civil va activar un dispositiu de vigilància amb agents de recerca especialitzats en lluita contra el narcotràfic, amb el suport de mitjans tecnològics de què disposa el SIVE (Sistema Integrat de Vigilància Exterior) a la província de Tarragona per al control i vigilància del trànsit marítim.

Gràcies a este dispositiu es va identificar una narcollanxa que transportava la droga cap a platja. Els fardells, 2100 kg d'haixix que es trobaven perfectament embalats en 60 unitats d'uns 40kg de pes, van ser descarregats a Riumar. Però la llanxa va fugir a gran velocitat. Unitats del Servei Marítim de la Guàrdia Civil van rastrejar sense èxit la costa.

En el moment del transbord de la droga un vehicle policial de Mossos d’Esquadra en servei rutinari va advertir de moviments sospitosos, per la qual cosa van donar avís a altres patrulles que també es van desplaçar al lloc.

Tots dos cossos policials van articular els procediments de col·laboració i coordinació establerts a Catalunya, de manera que la Guàrdia Civil es va fer càrrec de les actuacions judicials.

Unes hores més tard, els agents dels Mossos d’Esquadra van localitzar dos individus (un de nacionalitat espanyola i un altre de nacionalitat marroquina) presumptament vinculats amb el desembarcament de l'haixix. Els individus van ser detinguts i traslladats a les dependències de la Guàrdia Civil per a la instrucció de diligències. Després de ser escoltats en declaració, van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 3 en funcions de Guàrdia de Tortosa.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha obert una investigació per identificar les altres persones que van participar en el desembarcament.

A més dels fardells d'haixix, s'han intervingut 44 bidons de combustible, amb un total de 880 litres.