La Ràpita inicia les obres del futur centre d'economia blava de les Terres de l'Ebre

Esdevindrà un espai d'empreses emergents on aquestes podran dinamitzar el seu teixit productiu

Antic edifici de la Duana, a la Ràpita, on s'ubicarà el centre d'economia blava de les Terres de l'Ebre
Antic edifici de la Duana, a la Ràpita, on s'ubicarà el centre d'economia blava de les Terres de l'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
20 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:58h
Esta setmana s’han iniciat les obres per convertir l’antic edifici de la Duana en el futur centre per al desenvolupament de l’economia blava de les Terres de l’Ebre. La construcció d'este nou centre a la Ràpita permetrà impulsar els nous models de negoci basats en l’economia blava a les Terres de l’Ebre.

Segons l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, "cada vegada estem més prop de fer realitat el futur centre d’economia blava de les Terres de l’Ebre, un projecte estratègic per al nostre municipi que ajudarà a dinamitzar i transformar l’economia de la Ràpita i ens posicionarà en un lloc estratègic davant dels objectius de desenvolupament sostenible i també, de l’estratègia marítima que el Govern de la Generalitat està implementant“. 

El centre d’economia blava esdevindrà un espai d’empreses emergents on aquestes podran dinamitzar el seu teixit productiu, potenciant, a la vegada, les sinergies dels agents emprenedors de la zona, amb la finalitat d’impulsar i promocionar les seues activitats de recerca, desenvolupament i innovació. Per tant, es preveuen zones de treball pels diferents professionals o empreses, així com zones de reunió, sales de presentacions o aules i uns espais polivalents.

La creació del centre d’economia blava a la Ràpita és una de les set operacions del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori. El PECT Ebre Bioterritori, coordinat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, s’engega per potenciar models de negoci sostenibles a l’Ebre, enguany amb una inversió global que ascendeix a 3,1 milions d’euros. Cadascuna de les operacions està cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació