El saxofonista Pere Méndez, pregoner de la Candelera 2022

Méndez és membre del quartet de saxos Kebyart un dels conjunts de cambra amb més projecció a nivell europeu

El calero Pere Méndez és membre fundador del Kebyart Ensemble
El calero Pere Méndez és membre fundador del Kebyart Ensemble
Aguaita.cat
20 de gener del 2022
Actualitzat a les 9:29h
El pregoner de les Festes de la Candelera 2022 de l'Ametlla de Mar serà el saxofonista Pere Méndez Marsal. El calero és membre del quartet de saxos Kebyart un dels conjunts de cambra amb més projecció a nivell europeu.

Format a l’agrupació musical Mestral, -l’actual Banda de la Cala-, i l’Escola Municipal de Música de l’Ametlla de Mar, i més tard a l’ESMUC de Barcelona, Méndez és membre fundador del Kebyart Ensemble, un quartet de saxos nascut a Barcelona el 2014 i que ha estat distingit amb el segell ECHO Rising Stars. Una distinció que els ha dut als auditoris més prestigiosos d'Europa i també a fer gires a Àsia.

Està previst que el pregoner signe el llibre d’honor de l’Ajuntament i dispare el coet d’inici de Festa Major el dimarts 1 de  febrer, abans d’acompanyar la corporació municipal i les pubilles, damisel·les, hereus i quintos al pregó, que tindrà lloc a l’envelat.

De fet, l’envelat també vindrà amb novetats enguany i és que a causa de les restriccions d’aforament en interior, s’instal·larà un de grans dimensions, d’uns 1.500 m2, per tal de donar cabuda a tothom i respectar les distàncies de seguretat. A més, s’ubicarà en un espai diferent, a la zona de Ribes Altes, concretament al carrer Camarles, entre el carrer Hort d’Albacar i l’11 de setembre, amb l’objectiu de tenir raser del vent i assegurar els actes previstos en interior.

La Candelera 2022 està prevista que tingui lloc de l’1 al 6 de febrer, amb els actes preludi el cap de setmana anterior del 28 al 30 de gener.