Les salines de la Trinitat busquen la complicitat d'ecologistes per al projecte del futur pantalà

Infosa es reunirà en les properes setmanes amb el Ministeri per a la Transició Ecològica

El president de l'Associació Amics del parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà Jordi Sargatal i el gerent d'Infosa, Manel Salvadó
El president de l'Associació Amics del parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà Jordi Sargatal i el gerent d'Infosa, Manel Salvadó | Cedida
Aguaita.cat
17 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:28h
Continuant amb les visites que diferents grups ecologistes del país realitzen a les Salines de la Trinitat per conèixer el projecte del futur pantalà que ha de facilitar la sortida de sal de les salines via marítima, Infosa, l'empresa que gestiona l'explotació, ha convidat el president de l'Associació Amics del parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà i exdirector d'este parc natural Jordi Sargatal i d'altres membres d'este grup ecologista per conèixer de primera mà este projecte.

Sargatal que s'ha reconegut com un ecologista pragmàtic, creu que a causa de la importància de les salines en la contribució al manteniment d'una biodiversitat tan important com la zona de la punta de la banya al Delta de l'Ebre fa que, "qualsevol projecte que assegure la continuïtat d'esta activitat és fonamental per a este ecosistema i per a la biodiversitat del país i d'Europa". També manifesta que que el projecte de pantalà que presenta l'empresa és un projecte molt ben estudiat, ben resolt i sense pràcticament impacte ambiental, recordant que a les salines ja existia un pantalà, el conegut com a moll de les salines.

Sargatal va assegurar que cal tirar endavant este projecte i va tornar a posar de manifest la importància mediambiental de les salines i la tasca que fa l'empresa per mantenir la biodiversitat, recordant que a les Salines hi habiten i crien milers d'ocells de diferents espècies.

El gerent d'Infosa, Manel Salvadó, va recordar que el projecte ha de passar encara alguns tràmits i que estan en negociacions tant amb el govern de la Generalitat, com de l'Estat: "l'empresa està disposada a aclarir aquells petits dubtes que hi puguen haver per arribar a un acord".

De fet, el mes de desembre passat el Ministeri per a la Transició Ecològica (Miteco) va informat desfavorablement sobre el projecte d'Infosa per connectar per mar les Salines de la Trinitat amb el port de la Ràpita.

Salvadó ha recordat que per a Infosa és molt important conèixer l'opinió d'estos grups que estan interessats en les Salines, saber el que pensen de la faena que es fa i de la tasca conjunta de l'empresa i el parc natural per mantenir este hàbitat en un moment en què la producció ecològica és molt important.

Manel Salvadó ha avançat que en les pròximes setmanes es reuniran amb el Ministeri per a la Transició Ecològica per continuar treballant en la solució d'este projecte, que recordem, ha de permetre la sortida de sal de les salines mitjançant transport marítim. Pròximament, continuaran visitant les Salines de la Trinitat altres grups ecologistes.