La CUP acusa ERC d'«egoisme polític» per impossibilitar el canvi a Tortosa

Els cupaires asseguren que estan predisposats a donar estabilitat a un nou Govern municipal a través d'un nou acord de pressupostos

Aguaita.cat
11 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:27h
Sergi Arnau regidor de la CUP a l'Ajuntament de Tortosa
Sergi Arnau regidor de la CUP a l'Ajuntament de Tortosa | Cedida
La CUP lamenta la negativa d'ERC a formar un Govern alternatiu a la ciutat de Tortosa. El portaveu dels cupaires, Sergi Arnau, qualifica la situació com una nova oportunitat perduda per part d’ERC "per a fer fora d'una vegada per totes Convergència/PDCat/JxTortosa del govern" i ha recordat que els republicans han rebutjat esta possibilitat diverses vegades durant l'actual mandat, "tal com ja van fer l'any 2015 quan van afirmar que no donarien suport a un govern de Ferran Bel, però van acabar formant part del govern municipal", lamenten.

Arnau ha assegurat que la CUP ha mostrat públicament i privada a tots els grups de l'oposició la seua predisposició a afavorir un canvi de govern que els anticapitalistes entenen necessari per a Tortosa, i ha explicat que haurien oferit a Movem i a ERC la possibilitat de donar estabilitat a un possible govern a través d'un acord pressupostari mitjançant punts programàtics comuns. Malgrat això, el regidor cupaire ha declarat que ERC no s’ha posat en contacte amb el grup municipal per valorar quina predisposició tindrien de cara a donar-los estabilitat.

Pel que fa a la possibilitat de formar part d'este hipotètic govern, Arnau ha assegurat que la CUP s’ha autodescartat, perquè entenen que "dificultaria la possibilitat d’arribar a un acord amb Cs" i ha puntualitzat que si Cs hi formés part, impossibilitaria un vot favorable per part dels cupaires.

D’altra banda, Arnau ha qualificat el posicionament d’ERC "d'egoisme polític", un posicionament que segons els cupaires és fruit de càlculs electorals de cara a les
eleccions de 2023
i de la por a projectar la imatge del candidat d'un altre partit a través de l'alcaldia.

Finalment, el cupaire ha insistit en la necessitat d'un canvi de govern a la ciutat i ha fet novament una crida a la resta de partits de l'oposició a treballar per a fer possible el canvi.