Xavier Faura relleva Joan Alginet com a president del COPATE

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre rep el suport dels seus socis de govern, Movem i PSC

Xavier Faura president del Consell Comarcal del Baix Ebre elegit nou president del COPATE
Xavier Faura president del Consell Comarcal del Baix Ebre elegit nou president del COPATE | Arxiu
Aguaita.cat
30 de desembre del 2022
Actualitzat a les 18:24h
ElpresidentdelConsellComarcaldelBaixEbre i portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tortosa, XavierFaura, ha estat elegitpresident del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE). El fins ara president, JoanAlginet, ha presentat la renúncia al càrrec en la junta general extraordinària d'este dijous. Alginet és regidor d'ERC a l'Ajuntament de Deltebre, gerent del Grup d'Acció Local Mar de l'Ebre i és, des del novembre, president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), un càrrec "incompatible", ha dit, amb la presidència del COPATE. Faura ha obtingut la confiança dels actuals socis de govern a l'ens comarca, Movem Terres de l'Ebre i PSC. Junts hi ha votat en contra.
ElCOPATEassumiràel2023 la promoció de marcaturísticaTerresdel'Ebre en el mercat estatal, juntament amb la marca ReservadelaBiosfera de les Terres de l'Ebre. Tambégestiona el controldelesplagues de la moscanegra i el mosquit; la políticaderesidus; i l'establiment de les bases per la transicióenergètica a les Terres de l'Ebre.

Faura ha explicat que la junta general del Consorci ha aprovat que a partir de dissabte, 1 de gener del 2022, estiga adscrit al Consell Comarcal del Baix Ebre, en lloc del Consell Comarcal del Montsià, perquè té "més capacitat" per fer-ho.