L'Ajuntament d'Alcanar suspèn la taxa per llicència d’obertura d’establiments i activitats

Aquelles activitats que s'emprenguen al llarg de l'any 2022 estaran exemptes del pagament de la quota tributària

1200_16407054006b_foto
1200_16407054006b_foto | Cedida
Redacció
28 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:30h
El Ple de l'Ajuntament d'Alcanar celebrat el passat mes de novembre va acordar modificar l'ordenança fiscal número 5, reguladora de la taxa per llicència d'obertura d'establiments i activitats, per segon any consecutiu, amb la unanimitat de tots els grups municipals, llevat de la CUP, que hi va votar en contra. D'esta manera, s'establix un mecanisme per tal que totes aquelles activitats que s'emprenguen al llarg de l'any 2022 estiguen exemptes del pagament de la quota tributària que afecta la taxa regulada en esta ordenança fiscal. La suspensió tindrà efectes de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022, tot i que es podrà prorrogar si les circumstàncies ho requerixen.

Jordi Monfort, regidor de l'àrea d'Empresa, Comerç i Turisme, explica que, "després dels aiguats de l'1 de setembre i del context de pandèmia, esta mesura vol seguir facilitant el camí de les persones que volen emprendre una activitat al nostre poble".

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, afegeix que "la proposta s'emmarca en el conjunt de polítiques que es van activar l'any passat per a reactivar l'economia davant una situació econòmica complexa a causa del context extern".