El Consell del Baix Ebre i Hàbitat 3 impulsaran un parc d'habitatge d'emergència social

Ajuntaments de la comarca assumiran els possibles impagaments de la renda o per mal ús dels habitatges

Imatge d'arxiu d'unes claus de casa
Imatge d'arxiu d'unes claus de casa | Arxiu
Aguaita.cat
23 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:42h
El Consell Comarcal delBaixEbre i la fundacióprivadadeltercersectorHàbitat3 impulsaran un parcd'habitatgesocial a la comarca per donar resposta a les famíliesensituaciód'especialemergència i amb necessitat d'acompanyament social. El ple comarcal ha aprovat, amb l'abstenció de Junts, el conveni de col·laboració entre totes dues entitats. La institució donarà suport a Hàbitat3 en la seua recerca immobiliària dels habitatges per adquirir-los. També comunicarà i derivarà ala fundació els usuaris susceptibles d'accedir a aquests habitatges en modalitat de lloguer social.
El conveni, segons el govern comarcal, permetrà destinar més recursos humans i econòmics a la problemàtica social que genera la pèrdua de l’habitatge i millorar l'eficàcia en la gestió del parc d'habitatges d’inclusiósocial.

Per tal de desenvolupar el programa, el Consell formalitzarà convenis amb els ajuntamentsdelBaixEbre, que assumiran els possibles impagaments de la renda de les famílies llogateres o els imports derivats del mal ús dels habitatges, entre altres, amb un màxim anual de 2.175 euros. D'entrada, este conveni es formalitzarà amb els ajuntaments de Roquetes, l'Aldea i l'AmetlladeMar.