El MITECO destina prop de 9 MEUR a reforçar la seguretat de les seues preses de l'Ebre

S'analitzaran escenaris d'emergència per avingudes i s'identificaran potencials errors

Pla general dels participants a la Marxa dels Sediments entrant al riu Ebre amb els caiacs per baixar fins a Flix des del pantà de Riba-roja d'Ebre.
Pla general dels participants a la Marxa dels Sediments entrant al riu Ebre amb els caiacs per baixar fins a Flix des del pantà de Riba-roja d'Ebre. | Anna Ferràs ( ACN)
Aguaita.cat
22 de desembre del 2021
Actualitzat a les 19:38h
El MinisteriperalaTransicióEcològica (MITECO) licita la contractació de serveis per reforçarlaseguretat de les 175 presesdetitularitatestatal i altres infraestructureshidràuliques de les conquesdel'Ebre (62), Guadalquivir (55), Segura (31), i Xúquer (27). Les actuacions tenen un pressupost de 8.944.297 euros (IVA no inclòs) i s'executaran en dos anys. En primer lloc, s'avaluarà la seguretat amb registres històrics i una recopilació d'escenaris d'emergència per avingudes d'aigua. També s'identificaran "potencials errors" a les preses, basses i assuts. Identificats "els factors de risc" de cadascuna, es quantificaran els efectes del canvi climàtic amb eines de simulació de nivells d'aigua per diversos episodis hidrològics.
Els adjudicataris del servei han de crear "sistemes complets de gestió de risc" per a totes les preses a partir de models hidrometeorològics. Es poden presentar ofertes a la licitació fins a l'1 de febrer de l'any que ve.