Tortosa inclou al pressupost del 2022 una línia de subvencions per a la retirada de l'amiant

Els recursos de l'àrea de Serveis inclouen partides per a l'eliminació de barreres arquitectòniques, així com la millora de la via pública i de les zones verdes

Domingo Tomàs, regidor de Serveis.
Domingo Tomàs, regidor de Serveis. | Cedida
Aguaita.cat
13 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:32h
El projecte de pressupost municipal de Tortosa per al 2022 manté l'aposta per les actuacions a la via pública, com una de les premisses de l'acció de govern per al pròxim any. "L'objectiu és seguir treballant per fer una ciutat més habitable, més amable per a les persones, i potenciar els espais verds del municipi", afirma l'Ajuntament en una nota de premsa. Una de les novetats més destacades fa referència a tot un seguit d'accions que tenen com a finalitat incentivar la retirada del fibrociment als edificis de la ciutat. Per este motiu, es preveu la contractació de la redacció d'un catàleg d'edificis que compten amb materials d'amiant, amb vista a tindre'n un cens actualitzat. De la mateixa manera, el pressupost també inclou la creació d'una línia de subvencions per a la retirada d'estos materials, amb una dotació inicial de 50.000 euros, que es posarà a disposició de persones físiques o entitats sense ànim de lucre.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Tortosa també ha iniciat els tràmits per poder acollir-se a les línies de subvencions de la Generalitat a administracions públiques, per tal de poder actuar en els edificis municipals.

Ho ha explicat este dilluns el regidor de Serveis, Domingo Tomàs, que també ha desgranat altres aspectes inclosos al projecte de pressupost. Com ara que s'hi preveu una partida específica, amb una dotació inicial de 125.000 euros, per a la continuació dels treballs d'eliminació de les barreres arquitectòniques arreu del municipi. També, que el pressupost destina mig milió d'euros a l'arranjament de voreres, la renovació de l'asfaltatge, o altres actuacions a la via pública.

Dins d'este capítol també s'hi inclou seguir renovant l'enllumenat públic i substituint-lo per tecnologia LED "per continuar reduint la petjada d'emissió de CO2", ha concretat el regidor de Serveis.

Tomàs també ha apuntat que l'aprovació del pressupost ha de fer possible actuar a la xarxa de camins del municipi, que en alguns casos "han quedat força afectats per les últimes incidències climatològiques i de temporals", ha detallat.

Pel que fa a l'actuació en espais verds de la ciutat, el pressupost incorporarà per primera vegada el nou contracte de jardineria. En este sentit, Domingo Tomàs ha explicat que això farà possible continuar les actuacions de millora que ja s'estan fent en espais com el parc Teodor González, el passeig de Jaume I o el parc de la Fira de Remolins, així com potenciar les zones d'arbrat i d'enjardinament al conjunt del municipi.

Tomàs ha assenyalat, a més, la necessitat d'aprovar un nou pressupost municipal que dixe enrera l'actual i poder actualitzar les partides que corresponen a serveis bàsics: "l'actual pressupost correspon al del 2019, que s'ha anat prorrogant. Això fa que els costos per conceptes com el subministrament elèctric o els cànons de recollida d'escombraries estiguen desfasats. Cal que tinguem uns comptes actualitzats per fer front a despeses estructurals com estes, i que això no vaja en perjuí d'altres serveis", ha apuntat Tomàs.