​L'Ajuntament del Perelló defensa la seua actuació arran de la investigació per presumpta prevaricació

Asseguren que l'equip de govern "mai ha amagat res i ha explicat en cada cas el criteri adoptat per presentar al·legacions o no als avantprojectes"

Pla detall d'una enganxina del moviment 'Trenquem l'Ametlló', contrari al projecte eòlic que es planteja al Baix Ebre.
Pla detall d'una enganxina del moviment 'Trenquem l'Ametlló', contrari al projecte eòlic que es planteja al Baix Ebre. | Anna Ferràs (ACN)
Aguaita.cat
09 de desembre del 2021
Actualitzat a les 14:16h
L’equip de Govern de l’Ajuntament del Perelló ha rebutjat les informacions publicades en diversos mitjans sobre la investigació per presumpta prevaricació.

En un comunicat, el Govern municipal (format per 7 regidors d’ERC) defensa l’honorabilitat i transparència dels seus membres i asseguren “no tenir constància” ni “cap notificació” sobre la investigació que la Fiscalia ha traslladat al Jutjat d'instrucció 5 de Tortosa per presumpta prevaricació per part de l'Ajuntament del Perelló (Baix Ebre) i de presumpte tràfic d'influències per part de la promotora (CxC Energia Renovable) en el projecte de la central eòlica l'Ametlló.

“Tots els regidors de l'equip de govern del Perelló, des de l'inici del mandat, hem fet les declaracions de béns i drets patrimonials i activitats, i estes dades estan accessibles. Per tant, mai s’ha amagat res i tothom ho pot consultar”, defensa el comunicat. A més, asseguren que la regidora Carme Bladé treballa per a empreses eòliques al Perelló “des de fa uns 19 anys i ho sap tothom. Sempre ho ha declarat i mai se n’ha amagat, i n’ha deixat constància quan ha entrat de regidora”, quecalquen.

L’equip de Govern assegura que dels 17 avantprojectes de parcs èolics que van entrar a l’Ajuntament -des de finals de febrer de 2020 fins al juny de 2021-, es van presentar al·legacions a 7 avantprojectes. Per tant, “no és cert del què suposadament se'ns acusa i denuncia, ja que l'Ajuntament del Perelló sí que ha presentat al·legacions”, lamenten.

Segons el consistori, “els 10 avantprojectes als quals l’Ajuntament no va presentar al·legacions va ser, en alguns casos, perquè estaven fora del terme municipal; en altres, perquè estaven compartits amb altres termes i tenien més màquines en el territori veí que no pas al nostre. Tampoc es van presentar al·legacions quan es tractava d'una ampliació d'un parc ja existent”.

“Arran de l'allau de peticions per fer nous parcs que es van rebre des del febrer de 2021, es van canviar els criteris i des d’aleshores s’han presentat al·legacions a tots els avantprojectes que ens han arribat, estiguin o no dins del nostre terme municipal”, defensen.

També recalquen que dels tres parcs eòlics que hi ha en funcionament al municipi, Colladetes és de l’empresa CxC Renovables (Enervent S.A.) i La Collada i Calobres són de l’empresa Sydis. “Per tant, no és cert que tots els molins del Perelló siguin de la mateixa empresa”, tal com apuntava la investigació.

“L’equip de govern mai ha amagat res i ha explicat en cada cas el criteri adoptat per presentar al·legacions o no als avantprojectes” i per últim, afegeixen que “estar en contra d’un avantprojecte d’un parc eòlic anomenat Ametlló, no dóna dret a difamar”.