El Copate aprova un pressupost de 16,6 milions d'euros per al 2022

Des del consorci assenyalen que els comptes són "continuistes" amb l'objectiu de consolidar els serveis prestats

Pla general dels membres de la junta general del Copate en l’aprovació del pressupost per a l’exercici del 2022.
Pla general dels membres de la junta general del Copate en l’aprovació del pressupost per a l’exercici del 2022. | Cedida
Aguaita.cat
03 de desembre del 2021
Actualitzat a les 20:08h
El ConsorcidePolítiquesAmbientalsdelesTerresdel'Ebre (COPATE) ha aprovat este dijous un pressupost de 16,6milionsd'euros per a l'exercici del 2022, un 4%superior respecte al d'enguany. La junta general de l'ens va aprovar-los per majoria absoluta amb només dos vots en contra dels representants de Junts. "Hem aprovat un pressupost continuista amb l'objectiu de consolidar els serveis que presta l'estructura tècnica de Copate i seguir impulsant els serveis que prestem, uns serveis de vital importància com són la gestió dels residus, el sanejament, la salubritat, la gestió forestal, l'energia i l'impuls de la Reserva de la Biosfera", ha afirmat el seu president, JoanAlginet.
Pel que fa als números més detallats, la partida més important dels ingressos és la de transferències corrents amb un import de 15,5 milions d'euros. En aquesta partida s'inclouen 4,2 milions per la recollida de residus al Montsià; també 2,4 milions d'euros per al Baix Ebre; 2,6 milions d'euros pel tractament de la resta i la fracció orgànica i 850.000 euros pel control de les plagues de la mosca negra i el mosquit, entre altres.

Quant a les despeses, la compra de béns corrents i serveis és la més elevada amb 11,1 milions. El cànon sobre els residus de l'AgènciadeResidusdeCatalunya s'incrementa fins a 2,8 milions. També augmenta la despesa prevista en el manteniment de la maquinària de l'abocador, amb un pressupost previst de 210.000 euros.

Altres despeses contemplades al pressupost corresponen a l'àrea de Salubritat, en concret, als tractaments necessaris per controlar la població de mosquit, tant als espais naturals com als arrossars, i de la mosca negra. També s'engegarà l'operaciód'impuls de la marcaTerresdel'Ebre, ReservadelaBiosfera, dins el projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori amb un pressupost de 317.238 euros.

Finalment, es destinaran 547.057 euros a inversions. La principal partida correspon a la provisió de clausura de la fase III de l'abocador, on s'hi destinaran 450.057 euros. A més, la junta general del Copate també ha aprovat un conveni amb el ConsellComarcaldelaRiberad'Ebre per l'assistència tècnica en matèria de residus; la relació de llocs de treball pel 2022 i la substitució de MariaJesúsViña a la junta general com a representant del Consell Comarcal del Baix Ebre per XavierFaura.