Denuncien un pescador de Deltebre per calar més del doble dels cadups permesos

L'actuació s'emmarca en un operatiu dels efectius de la Policia Marítima dels Mossos d'Esquadra i la Unitat Regional de Medi Ambient

Un agent dels Mossos comprova els cadups calats
Un agent dels Mossos comprova els cadups calats | Mossos d'Esquadra
Aguaita.cat
30 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:08h
Els Mossos d'Esquadra pertanyents han denunciat un veí de Deltebre (Baix Ebre) per tenir calats més cadups dels autoritzats.

Els fets van succeir el 19 de novembre passat, quan els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient realitzaven una inspecció de pesca a poques milles de la desembocadura del riu Ebre, juntament amb efectius de la Policia Marítima dels Mossos d'Esquadra. 

Esta actuació va permetre detectar un pescador que tenia calats a l'aigua més del doble de cadups dels permesos, concretament 2.574. 

El cadup és un art de pesca professional, que s'utilitza principalment per capturar l'espècie de Pop Roquer (Octopus Vulgaris). La utilització d'este art està sotmesa a una autorització prèvia, efectuada per la Direcció General de Política Marítima i  Pesca Sostenible, que limita el seu ús a 1.000 unitats per embarcació. 

Els agents van denunciar al propietari dels cadups i remetran la denuncia al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, òrgan competent amb aquesta matèria. 

Esta actuació esta emmarcada dintre de l'Acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia per a optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal i garantir una explotació sostenible de les espècies comercials a Catalunya.