Amposta recupera la il·lusió del Nadal amb més de quaranta activitats

El tret de sortida el donaran la il·luminació del Pont Penjant i l’encesa de llums de la ciutat, el 4 de desembre

Amposta ha organitzat una quarantena d'activitats per celebrar el Nadal
Amposta ha organitzat una quarantena d'activitats per celebrar el Nadal | Cedida
Aguaita.cat
30 de novembre del 2021
Actualitzat el 01 de desembre a les 10:16h
La màgia de Nadal s’instaura als carrers d’Amposta amb una quarantena d’activitats per a tots els públics. Actes ja tradicionals com l’arribada del Pare Noel i els Reis d’Orient o espais com la Caseta de Nadal tornen a la ciutat, després que l’any passat no es van poder organitzar per la pandèmia.

El tret de sortida a tot plegat serà el dissabte 4 de desembre, amb la inauguració de la il·luminació del Pont Penjant i l’encesa dels llums de Nadal a tota la ciutat. "Aprofitem actes que s’havien de dur a terme igualment i els incloem al programa de Nadal, com és el cas de la inauguració de les llums del Pont Penjant, que durant uns mesos han estat apagades perquè s’havien de reemplaçar les que estaven en mal estat", explicava l’alcalde, Adam Tomàs.

El batlle destaca que, el 5 de desembre a les 12 del migdia, s’ha preparat també la inauguració del Pont Penjant d’Amposta. Tomàs esmentava que "tenim el desembre de 1921 com la data que s’havia d’inaugurar de forma oficial el Pont Penjant, un acte que, no es va poder dur a terme per diferents circumstàncies, per això el diumenge ens vestirem d’època per representar aquella efemèride". La regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, concretava que "Aprofitant que el dia anterior haurem inaugurat les llums, farem una recreació històrica de la inauguració del 1921, per això animem a la ciutadania que vinguen vestits d’època". Martí reblava que, tot i que durant l’any Amposta és una ciutat molt activa culturalment, estes dates han programat actes com la representació del clàssic ’Els Pastorets’, el teatre musical ’El Nadal dels CLAP’, a càrrec de l’Escola de Teatre de Tortosa, o el Concert de Nadal de l’Orquestra Los Forasteros, entre altres. Totes les activitats del programa compliran i s’adaptaran en tot moment a les mesures sanitàries corresponents.

Per la seua part, el regidor de Festes i Governació, Ramon Bel, recordava que les activitats solidàries tindran, un any més, un paper destacat: "El festival solidari ’Amposta amb cor’, el 8 de desembre, en benefici de Creu Roja, Siloé i Càritas, o ’Anem a buscar el tió’, per la Marató de TV3, així com la Cursa de Sant Silvestre, a favor de Creu Roja, són algunes de les activitats programades amb un rerefons social i solidari". Quant a la Caseta de Nadal, tornarà a ser el punt de trobada per xiquets i xiquetes durant les festes. Serà allí on acabarà l’arribada del Pare Noel a la ciutat, el divendres 24, que a partir de les 16.30 hores realitzarà un recorregut des del carrer Sebastià J. Arbó, per l’avinguda de la Ràpita, el carrer Sant Josep, l’avinguda Alcalde Palau i la plaça del Mercat.

La il·luminació de la ciutat, "un dels punts clau en la dinamització del comerç local, però també dels carrers de la ciutat", segons la regidora de Comerç i Mercat Municipal, Susanna Sancho, constarà de 125 elements lumínics repartits en 11 carrers i set avingudes, a més dels nuclis aïllats del Poble Nou, Balada i Eucaliptus. Respecte a la instal·lació de les llums, Sancho esmentava que "la il·luminació de l’olivera de l’avinguda de la Ràpita i la façana del Mercat es realitzen en col·laboració amb dues entitats del tercer sector, concretament Engalanats i la Fundació Diagrama respectivament". Sancho deia també que, com a novetat, este 2021 el mercat municipal se sumarà a les activitats de dinamització comercials amb tallers de manualitats nadalenques amb materials reciclats, als matins del 24 al 30 de desembre.

Mercat de Santa Llúcia

Una seixantena de comerços i artesans ja s’han apuntat al tradicional mercat de Santa Llúcia d’Amposta, que el 12 de desembre pararan al carrer Major, la plaça de l’Ajuntament, el carrer Nou i carrer Corsini. Presidint una de les entrades al mercat hi haurà les cortines de Santa Llúcia, que enguany porten per temàtica la diversitat, i que es realitzaran amb la Residència de Gent Gran, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre i APASA. S’inauguraran el mateix 12 de desembre a les 11.30 h del matí, a l’entrada del carrer Major.

Cavalcada de Reis

El 2 de gener, cap a les 18.30 h, els patges dels Reis d’Orient visitaran la ciutat per recollir la clau màgica de totes les cases. No serà fins al dia 5 que Ses Majestats arribaran pel riu Ebre, seguint en comitiva pels carrers d’Amposta. "Es crearà la màgia del carrer Josep Tarradellas amb l’avinguda de la Ràpita fins al carrer Major, on la comitiva reial entrarà fins davant de l’Ajuntament, on seuran per rebre les xiquetes i xiquets, que es podran fotografiar amb les persones que vulguin participar-hi", explicava Ramon Bel.

Activitats al Poble Nou

Els xiquets i xiquetes del Poble Nou del Delta podran gaudir, enguany, de totes les activitats nadalenques de la ciutat, però en petit format. D'esta manera, tindran activitats com un taller de boles de Nadal o de decoració de galetes, la gimcana ’Anem a buscar el tió’, la recollida de Cartes per part del Patge Reial, un pessebre vivent o, entre altres activitats, l’arribada dels Reis d’Orient, del 4 de desembre al 5 de gener.