L'Aldea aprova el seu pressupost per al 2022

Els comptes arriben als 4,5 milions, un 3,8 % superiors als del 2021

Aguaita.cat
29 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:47h
Darrer ple de l'Ajuntament de l'Aldea
Darrer ple de l'Ajuntament de l'Aldea | Cedida
L’Ajuntament de l’Aldea ha aprovat  els pressupostos municipals per al proper 2022 amb un import de 4.571.778,74 €, amb un augment del 3,8 % respecte al pressupost municipal de l’any 2021 (4.397.492,20 €), i amb el compromís de no pujar els impostos i taxes este proper any. Uns pressupostos que constaran de dos grans blocs: millores urbanes i rurals i serveis, amb una inversió conjunta de 1.380.000€.

La via verda de l’antic traçat del tren veurà la llum la segona fase compresa des de l’ampliació de l’àrea d’autocaravanes, fins la mateixa partició del terme de Camarles, on s’habilitarà un carril, bici, s’adequarà la pavimentació del ferm, instal·lació de bancs i plantació de zona arbrada.

D'entre les les actuacions a la via pública s'efectuaran millores a les ravals amb la dotació d’aigua potable a la Raval de Sant Josep, a més s’instal·laran estratègicament nous punts d’enllumenat per millorar la visibilitat i s’implantaran illes de reciclatge de residus, tant a les ravals com als disseminats, substituint els contenidors antics on no era possible el reciclatge. Amb estes accions s’estableix la prioritat per minorar el canvi climàtic  i millorar la sostenibilitat, com la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica i dotació de plaques fotovoltaiques als edificis  municipals, com l’Ajuntament, el Casal de Joves, Pavelló d’Esports, el Cos de Guàrdia, l’Escola Bressol, Camp de Futbol o Piscines Municipals.

S'arranjarà el Barranc dels Pixadors per a disminuir la inundabilitat al seu pas pel nucli urbà, amb la substitució de l'actual pont de l'av. Catalunya i un rebaix de la llera del barranc en aquella mateixa zona, fet que comportarà un millor pas de l'aigua i pràcticament sense cap mena de retenció, evitant els perills de desbordament en èpoques de fortes pluges.

El pont de meló,  la cruïlla del camí de l’Ermita amb el camí de lligallo, o el passeig del canal fins al camp de futbol, són algunes de les zones que comptaran amb carril bici, zones per vianants i espais verds. Les places com la dels Països Catalans s’arranjaran i la plaça dels Estudiants i la plaça de l’Estació es substituirà el cautxú existent. 

La seguretat també té cabuda als pressupostos per aquest proper any i es crearà el cos de Protecció Civil, que donarà el tret de sortida a la cavalcada Reial 2022, amb 5 voluntaris que seran uniformats, dotats d’equip de radiotelecomunicació i vehicle. El cos de protecció civil donarà suport a la Guàrdia Municipal i serà present als actes massificats (curses, Festes Majors).

Dins de la partida esportivaes destinaran 30.000 € per la instal·lació de les dos pistes de pàdel, adquirides l’any 2019, i que es preveu que estiguen operatives al primer trimestre de l’any. La gespa artificial del camp de la UE Esportiva ja ha esgotat la seua vida útil i serà substituïda per una de nova amb una inversió de 40.000 €.

La partida pressupostària de Festes Populars ha augmentat considerablement fins als 230.000 € , un fet que respon a la normalització de la vida social després de dos anys de restriccions per la pandèmia. 

L’ajuntament també destinarà recursos per al progressiu canvi de finestres de l’escola Maria Garcia Cabanes, que no compleixen la normativa energètica i no aïllen de les inclemències meteorològiques. Continuant amb l’ensenyament es dotaran recursos a l’Escola de Música Municipal Dionisio Calvet Melich, gestionada per la Banda Musical Verge dels Prats , per continuar realitzant estudis de música reglats .

Des de la regidoria d’Acció Cultural s’inventariaran i rehabilitaran els vestigis de la Guerra Civil, com el niu de metralladores trobat recentment a l’embarcador de l’Aldea.
S’arranjaran uns dels lavabos de l’edifici de l’SCRUA que estan en molt males condicions.
També cal destacar que per primera vegada l’Aldea disposarà de l’existència de pisos socials, adreçats a persones en situació  de risc, per garantir el dret a l’habitatge digne, gràcies a un conveni que es signarà amb el Consell Comarcal i l’empresa habitat 3.