L'Ajuntament de la Ràpita instal·la càmeres als contenidors per controlar actituds incíviques

El consistori ha impulsat una campanya de civisme per fomentar el bon ús de les illes de contenidors

Bossa d'escombraries abandonada davant d'un contenidor a la Ràpita
Bossa d'escombraries abandonada davant d'un contenidor a la Ràpita | Aguaita.cat
Aguaita.cat
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:33h
L’Ajuntament de la Ràpita apel·la a la ciutadania a fer un bon ús dels contenidors en una nova campanya de civisme. Amb la campanya, el consistori pretén sensibilitzar els rapitencs i rapitenques sobre la necessitat de mantenir les illes dels contenidors netes i en bon aspecte, per no deixar el poble brut.

Per evitar la problemàtica, des de l’Ajuntament de la Ràpita s’estan implantant diverses càmeres de videovigilància a diferents illes de contenidors del municipi per garantir el bon estat de les illes i controlar les actituds incíviques, algunes d’elles seran fixes i altres itinerants. A més, també s’enganxaran adhesius als contenidors per conscienciar sobre el seu bon ús. D’altra banda, la policia local de la Ràpita reforçarà el control a les illes per conscienciar la ciutadania i sancionar les accions incíviques.

L'Ajuntament vol aconseguir eliminar una problemàtica comuna en molts pobles i ciutats com és la imatge de residus fora dels contenidors. El regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, exposa que “tenir cura del nostre poble és responsabilitat de tothom i per això, en la primera temàtica de la campanya de civisme, des del govern municipal destinem els esforços a què la ciutadania prengui consciència en la importància de no deixar les escombraries a l’exterior dels contenidors, perquè genera una mala imatge per al poble”.

Clos afirma que ‘‘som plenament conscients que és una problemàtica ocasionada per una minoria de ciutadans i ciutadanes, però malauradament l’impacte que genera és molt visual, per això apel·lem a actuar de manera cívica, no deixant les escombraries a l’exterior dels contenidors i d’aquesta manera totes i tots gaudirem d’una millor imatge de l’espai públic”.

Cartell de la campanya impulsada per l'Ajuntament de la Ràpita Foto: Cedida