Un estudi sociolingüístic del català a Amposta i a Catalunya, premi de Recerca de Batxillerat

L'accèssit se l’ha emportat un projecte sobre les evidències paleontològiques al jaciment de Sant Onofre, a Campredó

Marina Ferré i Martinez, guanyadora del Premi Batxillerat Ciutat d’Amposta 2021
Marina Ferré i Martinez, guanyadora del Premi Batxillerat Ciutat d’Amposta 2021 | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
22 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:23h
El treball "EstudisociolingüísticdelcatalàaAmposta i aCatalunya" de l’estudiant de l’InstitutdeTecnificació, MarinaFerréMartinez, ha estat reconegut amb el premideRecercade "BatxilleratCiutatd’Amposta", que este 2021 arriba a la setzena edició. D’altra banda, l’accèssit s’ha atorgat al treball de recerca "Tortosaentremarmuntanyaevidènciespaleontològiques" de LaiaCabréNavarro, estudiant de l’INSRamonBerenguerIV. Els dos treballs premiats, dels nou que es van presentar en esta edició, es van conèixer el dissabte 20 de novembre en un acte obert al públic al salódeplens de l’Ajuntament, on van assistir l’alcalde, AdamTomàs, i la regidorad’Educació, NúriaMarco, a més dels representants dels centres educatius, els estudiants que es van presentar al premi i familiars.

El treball de recerca premiat "Estudi sociolingüístic del català a Amposta i a Catalunya", de Marina Ferré, tracta la contribució que, durant anys, entitats i associacions d’arreu del país han realitzat per fomentar l’ús del català. En clau local, el treball comprova també si els recursos de normalització lingüística que s’ofereixen a tot Catalunya per promocionar el català tenen alguna mena de resultat a Amposta, així com quin és l’ús del català al carrer, centrant-se específicament en els petits comerços i amb les interaccions amb persones immigrants.

Pel que fa a l’accèssit, "Tortosa entre mar i muntanya: evidències paleontològiques", de Laia Cabré, investiga el jaciment de Sant Onofre, a Campredó (Tortosa), amb l’objectiu de verificar o falsar l’existència de les evidències fòssils que s’hi han trobat. A partir de mostres recollides al jaciment, Cabré du a terme un treball pràctic, que conté un treball de camp i tècniques de laboratori.

El jurat d’este guardó està format per la regidorad’Educaciódel’Ajuntament, amb veu però sense vot; una tècnicad’Educació del consistori; l’arxivermunicipal i representants de l’Institutd’EstudisComarcals i del MuseudelesTerresdel’Ebre.

El Premi de Recerca de Batxillerat "Ciutat d’Amposta", convocat per l’Ajuntament d’Amposta i l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià, està dotat amb 400 euros per al treball guanyador i 200 per a l’accèssit, a més de l’edició del treball en format llibre. El reconeixement té per objecte promoure la curiositat i la recerca científica a Batxillerat premiant aquells treballs de recerca sobre aspectes relacionats amb Amposta, la comarca del Montsià i les Terres de l’Ebre.