Finalitzen els treballs d'inventari del fons documental de l'escriptor Sebastià Juan Arbó

El fons documental es pot consultar a l’Arxiu Comarcal del Montsià

Els treballs han estat realitzats pel filòleg ampostí especialista en l’obra de l’escriptor, Joan Antoni Forcadell, qui ha rebut el suport arxivístic dels tècnics municipals
Els treballs han estat realitzats pel filòleg ampostí especialista en l’obra de l’escriptor, Joan Antoni Forcadell, qui ha rebut el suport arxivístic dels tècnics municipals | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
18 de novembre del 2021
Actualitzat a les 15:47h
L'Ajuntamentd'Amposta ha finalitzat els treballs d'inventari del fonsdocumental de l'escriptorSebastiàJuanArbó. Esta tardor s'han completat els treballs que han permès inventariar i descriure 104 unitats d'instal·lació amb 543unitatsdocumentals, bona part donatsalconsistori per la famíliad'Arbó. Tant l'inventari del fons com la documentació ja es poden consultar a l'ArxiuComarcaldelMontsià, mentre que l'inventari també es pot consultar a la plataformad'ArxiusenLínia del DepartamentdeCultura de la GeneralitatdeCatalunya.

Els treballs han estat realitzats pel filòlegampostíespecialistaenl'obradel'escriptor, JoanAntoniForcadell, qui ha rebut el suport arxivístic dels tècnics de l'Arxiu Municipal d'Amposta i de l'Arxiu Comarcal del Montsià. Concretament, els treballs realitzats pel filòleg han consistit en la identificació prèvia de les unitats documentals conservades, ja que aquesta part del fons es trobava desordenada i sense cap inventari previ. La documentació es trobava en carpetes retolades a l'exterior i dins unes calaixeres metàl·liques sense cap identificació.
 

Fons documental de l'autor Sebastià Juan Arbó, que ara es pot consultar Foto: Ajuntament d'Amposta



Des de l'ArxiuComarcaldelMontsià es durà a terme la digitalització progressiva de la documentació per tal que es puguen associar les imatges a l'inventari d'Arxius en Línia i així es puga consultar la mateixa documentació a través de la xarxa.