El Síndic reclama el pla de protecció del litoral del Delta i s'ofereix a liderar una mediació

El Govern no respon al Defensor sobre el pla de gestió del Delta o el calendari de les partides dels pressupostos

Pla general del Síndic Rafel Ribó amb els representants de la Taula de Consens del delta. Imatge del 16 de novembre del 2021.
Pla general del Síndic Rafel Ribó amb els representants de la Taula de Consens del delta. Imatge del 16 de novembre del 2021. | ACN
Aguaita.cat
17 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:31h
ElSíndic reclama "les mesures urgents" per protegir el Deltadel'Ebre i que s'aprove el pladeprotecció de la franjalitoral que s'havia d'executar abans del pròxim hivern. En una reunió amb la TauladeConsens, s'ha ofert a liderar "un procés de mediació" entre tots els actors implicats per desencallar estes actuacions d'emergència. La proposta ha estat "molt ben acollida" pels representants del territori i s'elevarà a les administracions catalana i espanyola. El Defensor ha explicat a la Taula que ni AccióClimàtica ni Territori han respost les peticions d'informació sobre el pla de gestió dels espais protegits del Delta, o el calendari i execució de les partides que preveien els pressupostos de la Generalitat enguany.
En una jornadadetreball a les Terresdel'Ebre, elSíndic també s'hareunit amb els defensorsdelespersones locals de Deltebre, Amposta i SantJaumed'Enveja, el MovimentdeLluitapelDeltadel'Ebre (MOLDE), una entitat que va néixer al febrer per pressionar les administracions per aplicar el PlaDelta, elaborat per la TauladeConsens, i l'entitatAmevesaba, contrària a la nova planta de compostatge al municipi de SantaBàrbara.