Santi Martorell i Aguaita.cat, finalistes del Premi Terres de l'Ebre de Periodisme

La sèrie fotogàfica documental sobre la pandèmia arriba a la final | Els altres escollits són Enric Algueró amb 'Efemèrides' i el documental sobre L'illa dels bous de la productora Films Nòmades

Imatge de la sèrie fotogràfica documental «Tortosa davant el coronavirus»
Imatge de la sèrie fotogràfica documental «Tortosa davant el coronavirus» | Santi Martorell
Aguaita.cat
17 de novembre del 2021
Actualitzat el 20 de gener del 2022 a les 19:37h
La sèrie fotogràfica documental «Tortosa davant el coronavirus», obra del fotògraf Santi Martorell i de l'Aguaita.cat ha arribat a la final del VII Premi Terres de l'Ebre de Periodisme.
El treball, que consta de 210 fotografies repartides en 6 capítols ha estat seleccionat, d'entre un total de 20 treballs, com a finalista. 

Feia un mes i mig que havia entrat en vigor el primer estat d’alarma que mai havia viscut molta gent. El coronavirus havia fet que la vida quedés reclosa a les cases. El fotògraf Santi Martorell va decidir testimoniar aquell episodi incert, sortir al carrer, capturar l’ambient amb l’objectiu de la seua càmera i entrar als epicentres d’una lluita que s’estava dirimint als hospitals, als centres assistencials, a les residències d’avis. Calia posar-se en acció i va agafar la càmera amb el convenciment que deixar constància gràfica de la pandèmia era el millor homenatge que podia entregar a la societat i a la vegada, deixar de sentir-se impassible davant l’envergadura d’un repte que havia posat en escac la col·lectivitat. Resultat d’esta decisió i del treball en equip amb l’aguaita.cat pel que fa a la producció, estructura i textos contextualitzadors, són els sis reportatges que composen la sèrie fotogràfica publicada en este digital entre el 30 d’abril i el 26 de maig del 2020.

La sèrie d'articles publicats al setmanari l'Ebre sota el nom genèric d'Efemèrides del periodista esportiu Enric Algueró i el documental sobre L'illa dels bous de la productora Films Nòmades són els altres dos treballs finalistes del VII Premi Terres de l'Ebre de Periodisme que des de l'any 2015 convoca la demarcació ebrenca del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El jurat, format pels periodistes Fàtima Llambrich, Jordi Duran, Daniel Arasa, Amparo Moreno i Anna Ferràs, ha hagut d'escollir entre un total de 20 treballs de totes les disciplines, ràdio, televisió, internet i premsa escrita. Els finalistes opten a un dels tres premis que s'atorguen, 2.000 euros en cas de ser-ne el guanyador, 1.200 euros per al segon premiat i 800 euros per al tercer. 

La incògnita sobre qui s'emporta cadascun dels premis es mantindrà fins a la celebració de la pròxima Nit de la Comunicació. Esta festa, marc escollit els darrers anys per a fer el lliurament d'este guardó, està prevista per a finals de gener del 2022, coincidint amb la festa del patró dels periodistes, Sant Francesc de Sales.

Aquí podeu veure els altres capítols de la sèrie «Tortosa davant el coronavirus»