Així serà el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones a la Ràpita

Amb motiu del #25N, al llarg del mes de novembre s’organitzen tallers, xerrades, una exposició, un recital poètic-musical i un concurs de TikToks per promoure la reflexió i la lluita contra la violència de gènere

Assetjament sexual
Assetjament sexual | Adrià Costa
Aguaita.cat
16 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:17h
La BibliotecaMunicipalSebastiàJuanArbó estrena el RacóVioleta, un espai on les famílies i els infants poden llegir i dialogar a través de contes i guies sobre els drets de les dones, la igualtat, els canvis de rols, entre altres.La Regidoriade PolítiquesSocials i Igualtatl’AjuntamentdelaRàpita programa un conjunt d’activitats, al llarg del mes de novembre, per commemorar el ,#25N, el DiaInternacionalperal’EliminaciódelaViolènciaenverslesDones, amb l’objectiu de promoure la reflexió i la lluita contra la violència de gènere.

La regidora de PolítiquesSocials i Igualtat, OonaTomàs, assegura que “aquest any apostem per maximitzar els esforços amb tallers, xerrades i accions cap a la infància i adolescència del municipi, perquè entenem que la transformació social comença des de la base, amb l’educació com a eina de canvi, i perquè creiem que la societat impulsada per la tecnologia va a un ritme tan vertiginós que la població adulta necessita recursos per gestionar els canvis”. Tomàs afirma que “és molt necessari educar per acabar amb la violència de qualsevol tipus i en especial sobre la dona”.
Com a novetat, la Regidoria impulsa un concurs de TikToks per estimular la capacitat creativa de la ciutadania, alhora que es promou la reflexió i la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere. Per a concursar, les persones participants hauran de
pujar el seu TikTok a alguna de les següents xarxes socials: Instagram, Facebook o Twitter, amb l’etiqueta #LaRàpita25N. Es podrà participar fins al 21 de novembre a les 23.59 hores i la durada dels vídeos ha de ser d’entre 30 segons i 1 minut. Consulta els premis i les bases:http://cutt.ly/1R32WFB.

Este any, l’acte institucional amb l’alumnat de l’InstitutElsAlfacs es durà a terme el 24 de novembre, a les 19 hores, a l’AuditoriSixtoMir. També a l’Auditori Sixto Mir, el dia 21 de novembre a les 19 hores, la companyiaLorquianas delectarà amb el recital poètic-musical ‘Dalías de dormida luna’.

Entre les activitats programades, també hi ha tres tallers adreçats a la ciutadania. El primer d’aquests ‘Violències 2.0, triangle de violència, no sexisme i transformació social’ forma part del projecte de l’Escola de família i s’adreça a famílies, adolescents, joves, adults i professionals de l'educació. El taller formatiu, impartit per GrediDona, tindrà lloc el 16 de novembre, a les 18 hores, en format telemàtic i a més, s’ofereix la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó per a les persones que tinguin problemes per connectar-se.
El següent taller ‘(R)evolucionemelgènere’ serà el 19 de novembre a les 18.30 hores a la biblioteca municipal i anirà a càrrec de la CompanyiateatralSinergia. Aquest taller pretén trencar els estereotips amb el joc escènic i s’adreça a adolescents de més d’11 anys. L’últim serà un tallerfamiliar per identificar les violènciesmasclistes i escolars, el respecte i la igualtat ‘No és no! Tracta’m bé!’. S’adreça a infants de 7 a 11 anys i tindrà lloc el 3 de desembre a les 18 hores a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó.
També a la biblioteca, el 25 de novembre s’estrena el Racó Violeta, ubicat a l’àrea infantil. Este vol ser un espai on les famílies i els infants puguin llegir i dialogar a través de contes i guies sobre els drets de les dones, la igualtat, la diversitat, els canvis de rols... Este espai s’anirà ampliant amb les novetats periòdiques. De la mateixa manera que al Clubdelecturainfantil, obert a tots els infants, hi tractarà el llibre ‘Jo vaig amb mi!’ el 24 de novembre a les 18 hores. A més, s’organitza una trobada violeta juvenil per a adolescents d’11 a 14 anys el 29 de novembre a les 18.30 hores.
Conclou la programació per commemorar el 25 de novembre, la xerradaMiradesfeministessobrel’economia’ que tindrà lloc el 30 de novembre a les 19 hores a l’Església Nova, a càrrec de Cooperacció; i l’exposicióVideslliuresdeviolències.
Trencael silenci a través de les arts’ que es podrà visitar del 13 al 22 de novembre, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores a la CasadelMar.