La ballarina i performer Sònia Gómez reflexiona sobre la sobirania alimentària des del Delta de l'Ebre

El projecte Terra Teca Traca arriba a l'Ebre en una iniciativa conjunta de 'Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible', LO PATI d'Amposta i L'OBRADOR de Deltebre

Sònia Gómez (La Sénia 1973) és ballarina, performer i coreògrafa
Sònia Gómez (La Sénia 1973) és ballarina, performer i coreògrafa | Cedida
Aguaita.cat
16 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:43h
Enguany, Barcelona ha estat nomenada Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible. I aprofitant este marc, set centres artístics de Catalunya participen en el projecte Terra Teca Traca amb l'objectiu de mostrar el potencial cultural, agrícola i ecològic del món rural català a través de l'art. Així, s'han impulsat set projectes transdisciplinaris —amb la participació de creadors, pagesos, ramaders, pescadors i científics— per abordar les relacions i tensions entre el món rural i el món urbà, i interpel·lar la societat en una reflexió profunda sobre els models alimentaris actuals. 

Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre d'Amposta i L'OBRADOR Espai de Creació de Deltebre hi participen conjuntament de la mà de la ballarina, performer i coreògrafa Sònia Gómez (La Sénia 1973) i amb la complicitat del pagès de l'arròs Josep Bertomeu (Polet) i l'ornitòleg Sergi Salas.

"Plantejaré un recorregut de tres hores per un espai natural, en un treball de mimesi amb el paisatge a través del cos i del moviment", explica Gómez. Este estiu, la coreògrafa va participar en una residència a L'OBRADOR Espai de Creació, per interactuar amb la resta d'agents i plantejar la seua intervenció. L'obra final es podrà veure a Cal Tet del Delta del Llobregat (Prat de Llobregat) el pròxim 28 de novembre d'11h a 13h (inscripcions).

Una mostra itinerant

Les mateixes dinàmiques —residència artística i presentació posterior de l'obra— s'han posat en pràctica a la resta de centres artístics que participen en el projecte Terra Teca Traca: el Centre d'Art i Sostenibilitat El Forn de la Calç de Calders (Moianès), l'Addend de la Morera de Montsant (Priorat), el Centre Quim Soler, la literatura i el vi del Molar (Priorat), el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera (Alt Empordà) i Can Serrat Centre d'Art del Bruc (Anoia). 

Tot plegat amb l'objectiu de promoure una presentació itinerant de les obres entre el 21 i 28 de novembre i unes jornades de debat per reflexionar, amb la ciutadania, sobre el present i el futur dels sistemes agroalimentaris davant dels canvis ambientals globals.

La inauguració de Terra Teca Traca està prevista per a diumenge 21 de novembre a les 12 h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, amb la presentació de les residències i dels projectes participants.