​El primer temporal de la tardor incomunica de nou les Salines de la Trinitat

El temporal de mar inunda la barra del Trabucador i Infosa s'ha vist obligada a traslladar els treballadors via marítima

El temporal d'este 10 de novembre ha tallat el camí d'accés a les Salines de la Trinitat
El temporal d'este 10 de novembre ha tallat el camí d'accés a les Salines de la Trinitat | Cedida
Aguaita.cat
11 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:50h
El temporal que durant estos dies està afectant el Mediterrani, ha tornat a generar problemes a la barra del trabucador al Delta de l'Ebre. Les Salines de la Trinitat, situades just al final d'este istme, s'han tornat a quedar aïllades, tal com ve succeint cada cop més freqüentment en els darrers anys.

Este dimecres el mar ja va començar a inundar el Trabucador, afavorint la creació de petits galatxos, que han deixat incomunicat l'accés a les Salines de la Trinitat, tal com exposa l'empresa explotadora, Infosa. Caldrà veure com evoluciona l'afectació del temporal en les pròximes hores per comprovar si es produeix un trencament més sever de la barra.

En tot cas, amb les afectacions de les darreres hores, Infosa s'ha vist obligada a introduir els treballadors de les Salines de la Trinitat amb l'ajut d'una embarcació, i ha hagut d'aturar les tasques de càrrega i trasllat de sal en camions, davant la impossibilitat d'entrar i sortir a les instal·lacions.
 

El camí que transcorre per la barra del Trabucador completament inundat pel temporal d'este 10 de novembre de 2021 Foto: Cedida



Joan Sucarrats, gerent d'Infosa, lamenta que "esta siga la crònica d'una mort anunciada. Fa anys que ho estem dient. S'han de fer accions immediates si volem parar la regressió, ja que la situació és d'extrema urgència". Sucarrats qüestiona que, "les administracions no se'n vulguen adonar. La Generalitat i l'estat s'estan discutint per les autoritzacions d'una actuació puntual de 380.000 m3 de sorra que s'hagués hagut de fer este estiu i aquí ningú fa res".

Esta és la primera afectació de la tardor, però veient els antecedents dels darrers anys, des d'Infosa veuen amb molta preocupació la situació que es pot produir en els propers mesos, d'ara fins al febrer, "si no s'actua de manera urgent".