«La Ràpita és com ets tu! » vol sensibilitzar sobre problemàtiques que afecten a tota la societat

La campanya promou el reciclatge, el manteniment del poble, el respecte per la natura, la reutilització, la responsabilitat de tenir mascotes i la contaminació acústica entre altres

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, en una roda de premsa a la plaça Carles III
L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, en una roda de premsa a la plaça Carles III | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
09 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:25h
L’AjuntamentdelaRàpita engega la campanya de civisme ‘La Ràpita és com ets tu!’ per sensibilitzar la ciutadania sobre problemàtiques que afecten a tota la societat. La campanya, que pretén promourelaconvivència i el civisme entre els rapitencs i rapitenques, ha sigut presentada este matí per l’alcaldedelaRàpita, JosepCaparrós, i el regidordeMediAmbient, Oriol Clos, en una roda de premsa a la plaça Carles III.

L’alcalde ha exposat que “des del govern municipal impulsem una iniciativa transversal i de llarga durada que té com a objectius conscienciar la gent per evitar actituds incíviques que perjudiquen el nostre municipi i sensibilitzar sobre les problemàtiques que hi ha a la societat i que s’han de treballar des dels ajuntaments per millorar-les”. En la roda de premsa, Caparrós ha incidit en què “és important que siguem conscients del privilegi que suposa viure al poble que vivim i per això, cal que entre tots i totes el cuidem, perquè amb l’esforç de tothom podem tenir una Ràpita i una societat millor”.

Es tracta d’una campanya que vol implicar el veïnat a través d’accions que fomentin la responsabilitat col·lectiva i individual de cada persona per fer realitat una Ràpita millor. El regidor de Medi Ambient ha explicat que “la campanya es divideix en dos blocs, un que s’adreça a minimitzar les actituds incíviques d’una petita minoria de rapitencs i rapitenques, i l’altre a fer del nostre poble un lloc més resilient per fer front a l’emergència climàtica”. Clos ha afegit que “pretenem dotar d’eines a la ciutadania perquè prengui consciència i actuï correctament, perquè ser rapitenc o rapitenca no és només un privilegi, sinó una responsabilitat”.

La campanya de civisme que s’impulsa des del consistori és molt completa, ja que abasta diverses temàtiques que afecten la ciutadania, les quals s’aniran desenvolupant amb polítiques concretes de manera individual: el reciclatge, el bon ús dels contenidors, el manteniment del poble, la conscienciació amb les energies renovables, l’ús racional de l’aigua, el respecte per la natura, la reutilització, la responsabilitat de tenir mascotes i la contaminació acústica.

La campanya va acompanyada de dissenys que es publicaran a les xarxes socials de l’Ajuntament i de cartelleria que es penjarà pels carrers i establiments del municipi. Així com de falques radiofòniques a Ràdio Ràpita, xerrades, exposicions, col·laboracions amb entitats i amb els centres educatius del municipi, etc.