​Joan Bonfill, nou Primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta

Bonfill substitueix en el càrrec a Mabel Marcos que ha ostentat el lloc excepcionalment durant dos exercicis a causa de la pandèmia

Joan Bonfill Lacruz  és el nou Primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta de Tortosa
Joan Bonfill Lacruz és el nou Primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
09 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:04h
La Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa ha renovat la seua junta de govern coincidint amb la Missa Dominica del mes de novembre. El nou Primer Majordorm de l'entitat serà Joan Bonfill Lacruz.

Bonfill substitueix en el càrrec a Mabel Marcos que ha ostentat el lloc excepcionalment durant dos exercicis en una etapa on la pandèmia de la Covid-19 va obligar a reduir bona part de l’activitat de l’entitat.

Durant la seua presentació a  la Real Capella de la Cinta de la Catedral de Tortosa el nou primer majordom va voler recordar que la seua vocació li ve de "formar part d'una família creient i devota de la patrona de Tortosa". "Els 400 anys de la nostra arxiconfraria m'obliga a treballar per promoure el culte i la devoció a la nostra Cinta. Vull fer-ho de forma oberta, participativa, amb il·lusió,  força  i humilitat, i  incidint en els àmbits socials, culturals i religiosos", va afegir el nou Primer Majordorm.

Durant el propers dotze mesos de temps que dura el seu mandat Bonfill ha avançat que tindrà molt en compte "les iniciatives anteriors i la divulgació de la fe a la Mare de Déu de la Cinta".

La Covid-19 va limitar molt la programació habitual, però com recordava Mabel Marcos durant el seu comiat,  "es va poder incrementar la col·laboració de l’Arxiconfraria amb els més necessitats, especialment a través del seu Banc d’Aliments, es va restaurar la imatge de plata de la Cinta que processiona pels carrers de Tortosa, s"ha pogut ampliar la pinacoteca, s·ha col·locat l’escultura de la Mare de Déu a la façana de la catedral, i amb les obligades restriccions sanitàries s'han pogut anar fent totes les celebracions litúrgiques".