La CUP Tortosa porta al pròxim ple una batería de propostes en matèria de feminisme

La CUP presenta una moció al pròxim ple de l'Ajuntament de Tortosa amb motiu del 25 de novembre, dia Internacional contra les violències masclistes

Roda de premsa de la CUP Tortosa per explicar les propostes que portaran al Ple en matèria de feminisme
Roda de premsa de la CUP Tortosa per explicar les propostes que portaran al Ple en matèria de feminisme | Cedida
Aguaita.cat
05 de novembre del 2021
Actualitzat a les 4:20h
En una roda de premsa, la CUP de Tortosa han recordat que ja són 24 les dones assassinades als Països Catalans i han denunciat les mancances en el sistema judicial i legislatiu per erradicar les violències masclistes i aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes.

Selene Alberich, membre de l'assemblea de la CUP a Tortosa, ha reclamat la necessitat d'implementar polítiques "realment" feministes i que vagin a l'arrel del problema. En este sentit, Alberich ha declarat que les polítiques en matèria d'igualtat implementades per l'Ajuntament de Tortosa són "totalment insuficients" i que en molts casos "no van més enllà de les polítiques d'aparador". També ha denunciat que la majoria
de propostes portades per la CUP al ple de l'Ajuntament en matèria de feminisme han estat rebutjades, o en el cas d'aprovar-se no s'han implementat pel govern de Meritxell Roigé.

Entre les diferents propostes, la CUP proposa la contractació d'una tècnica d'igualtat, contractar espais publicitaris en els mitjans de comunicació locals per fer difusió dels serveis d'atenció a la dona, establir clàusules per evitar l'escletxa salarial entre homes i dones eals contractes i licitacions que efectue l'Ajuntament o iniciar un procés d'avaluació per conèixer el nivell d'execució del Pla Municipal de prevenció i abordatges de les violències sexuals a l'espai públic i entorns d'oci i festius, entre d’altres.