Deltebre serà este dissabte seu la Lliga Nacional de Força

El municipi del Baix Ebre acollirà la segona prova del campionat, que arriba, per primer cop, al Delta i a Catalunya

El campionat se celebrarà al Centre Esportiu del Delta
El campionat se celebrarà al Centre Esportiu del Delta | Cedida
Aguaita.cat
02 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:16h
Este dissabte, 6 de novembre i a partir de les 16 hores, el Centre Esportiu del Delta acollirà la segona prova del campionat de la Lliga Nacional de Força, en el qual competeixen els homes més forts de l’Estat espanyol. Esta serà una prova especial per a l’Strongman de Deltebre, Joan Ferrer, campió l’any 2020 i qui competirà al seu municipi després que l’Ajuntament de Deltebre haja arribat a un acord amb l’organitzador de la Lliga.

En la roda de premsa de presentació de la prova han estat presents l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, el tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, i també l’Strongman de Deltebre, Joan Ferrer, campió de la Lliga Nacional de Força de l’any 2020.  

En el marc de la seua intervenció, Soler ha posat en valor que "Joan Ferrer puga competir a casa seua i així apropar este esport als veïns i veïnes que durant tots estos anys estem seguint la seua trajectòria". "Deltebre serà este cap de setmana la capital de la força i això és un exemple que som un municipi d’acollida per a totes aquelles iniciatives que ens ajuden a projectar-nos a arreu del país", ha afegit Soler. 

Homenatge a la tradició del Delta
En la competició participaran fins a 8 atletes que hauran de mostrar les seues habilitats en cinc proves diferents: l’estira i arrossega individual, l’aixecament de cilindres de 90, 110 i 140 quilograms, l’arrossegament de jou per parelles de 400 quilos, la passejada de l’ànec, també per parelles i amb un aparell de 198kg, i, finalment, el transport de quatre sacs d’arròs de 100kg.

L’Strongman Joan Ferrer s’ha mostrat agraït per poder competir, per primera vegada, al costat de la gent de Deltebre i del Delta, i ha destacat que "la prova dels sacs d’arròs ha estat ideada específicament per a la competició d'este dissabte com un homenatge a la tradició del Delta de l’Ebre, i a tots els nostres avantpassats que van contribuir al desenvolupament del territori".  

Els atletes que participaran este dissabte a Deltebre, més enllà de Joan Ferrer, són Roberto Rodríguez (tetracampió de la LNF i segon l’any 2020), Pedro Cordón (tercer l’any 2020), José Vicente Barcelona (quart l’any 2020), Miguel Ángel Caldentey, Arnau Sala, Daniel Aroca i Albert Garci.

Les entrades es poden adquirir a partir de demà, dimecres 3 de novembre, al Centre Esportiu del Delta per un preu de 5€. Aquesta serà la primera vegada que este campionat es realitza a Deltebre, però també la primera prova de la història de la Lliga Nacional de Força que es celebrarà a Catalunya.