Argimon garanteix que continua l'ampliació de l'Hospital de Tortosa sense «renunciar a res»

El conseller de Salut no concreta si es planteja un nou hospital de referència per a l'Ebre

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon ha fet estes declaracions durant l'inaguració del nou aparell de Radioteràpia a l'Hospital de la Santa Creu
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon ha fet estes declaracions durant l'inaguració del nou aparell de Radioteràpia a l'Hospital de la Santa Creu | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:49h
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que el projecte per ampliar l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa (HVCT) no s'atura i que la comissió tècnica està treballant per "salvar esculls" i fer-lo possible, sobretot pel que fa al trasllat del principal dipòsit d'aigua de Tortosa i la conservació de l'entorn patrimonial protegit. "Seguim actuant, no aturem res, però no ens tanquem a res", ha dit. En canvi, no ha concretat si això significa que el Departament de Salut tingue sobre la taula la possibilitat de projectar, a més llarg termini, un nou hospital de referència per a les Terres de l'Ebre. El conseller ha assegurat que el cost de l'ampliació de l'HVCT encara no s'ha quantificat.

El conseller ha fet estes declaracions després que la setmana passada el gerent de la regió sanitària a l'Ebre, Joan Nin, advertís que el pressupost del projecte per ampliar l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa (HVCT) s'havia “disparat" de manera "important" i que això havia fet que la comissió tècnica i política que avalua el projecte s’estigui plantejant  “reformular-lo i quantificant-lo” per decidir si és viable. Unes declaracions que van provocar el descontentament de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la reacció de diversos sectors polítics i socials del territori.

Este és un projecte que el necessita la ciutat, els professionals i la ciutadania de les Terres de l’Ebre, perquè aquest és un hospital de referència al territori. El conseller no ha volgut concretar, però, si les opcions que hi ha sobre la taula passen per construir un nou hospital de referència en un altre emplaçament a més llarg termini. Salut no ha quantificat tampoc el cost extra que suposa ampliar l’actual Hospital Verge de la Cinta. 

Sobre els “esculls” amb que s’ha trobat aquests projecte, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha concretat que es tracta del trasllat del dipòsit d’aigües, que s’ha acordat traslladar-lo al solar d’aquipaments del Parc Nivera de la ciutat, així com les pertinents modificacions del planejament urbanístic. 

Roigé li ha remarcat al conseller que l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta “és un projecte molt necessari i el que cal es que no s’ature” i també ha demanat que la continuïtat d’aquest projecte i la seua execució  formen part dels pressupostos de la Generalitat.

Argimon ha fet estes declaracions este dimecres a la tarde des de l’EMD de Jesús, on ha inaugurat el nou aparell de la Unitat de Radioteràpia de l’Hospital Sociosanitari de la Santa Creu