S'incorporen 45 nous agents als Mossos d'Esquadra de les Terres de l'Ebre

Els nous agents serviran per reforçar les unitats de seguretat ciutadana, i 14 donaran servei a Tortosa, 13 a Amposta, 11 a Móra d'Ebre i 7 a Gandesa.

Els nous agents reforçaran l'àrea de seguretat ciutadana
Els nous agents reforçaran l'àrea de seguretat ciutadana | Mossos d'Esquadra
Aguaita.cat
20 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:44h
La Regió Policial de les Terres de l'Ebre és la segona regió del país on hi ha un major creixement a nivell percentual pel que fa als nous efectius de Mossos d'Esquadra que es van graduar el dia 2 d'octubre d'enguany i que s'han distribuït a les diferents regions policials, on ja han començat a donar servei i hauran de superar l'any de pràctiques. 

Dels 693 nous mossos i mosses, 45 s'han incorporat ja a la Regió Policial de les Terres de l'Ebre, la qual cosa suposa un 17% del total. Els nous agents serviran per reforçar les unitats de seguretat ciutadana, i 14 donaran servei a Tortosa, 13 a Amposta, 11 a Móra d'Ebre i 7 a Gandesa.

D'esta manera, amb un 17% de nous agents, les Terres de l'Ebre és la segona regió policial amb un major increment, només superada per la regió del Pirineu Occidental (22%). Supera, d'esta manera, la regió policial Central amb un increment d'un 16% en el número d'agents nous, les regions del Camp de Tarragona i de Girona amb un 12% o la regió metropolitana de Barcelona amb un 11%.

La mitjana d'edat del total dels nous efectius que s'han desplegat arreu de totes les regions policials és de 28'3 anys, un 39,16% tenen estudis universitaris i un 29'63% són dones (un total de 200).

Després de molts anys sense convocatòries d'accés a la PG-ME, les darreres tres promocions han servit perquè des del 2019 es recuperen les pèrdues d'efectius arreu del territori. L'any 2018 hi havia adscrits als serveis centrals un total de 2.503 agents i enguany s'hi compatibilitzen 2.641, que sumats als agents de les ABP i als agents dels serveis regionals, computen un total un total de 17.904 agents a la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra.