La FCAC preveu un 30% més de producció d'oli d'oliva

Les cooperatives agràries estimen que s'arribarà a les 38.500 tones a Catalunya, un 22% més que la campanya passada

Un pagès avalua la qualitat de les olives del seu camp
Un pagès avalua la qualitat de les olives del seu camp | ACN
Reusdigital.cat
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:26h
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima per esta campanya 2021-2022 que la producció d'oli d'oliva a Catalunya se situarà entorn a les 38.500 tones, un 22% més que l'anterior i, fins i tot, per sobre de la campanya 2017-2018 en què gairebé es va arribar a les 37.000 tones. I això, tot i les importants afectacions que van tenir els camps d'oliveres d'algunes zones del Montsià l'1 d'agost passat, a causa d'una important tempesta amb calamarsa.

Este increment ve marcat per la demarcació de Tarragona, on les cooperatives agràries preveuen que es poden assolir unes 28.000 tones d'oli d'oliva, respecte a les 20.000 de la campanya passada. En canvi, a Lleida la producció pot caure un 10% per la manca de pluges i es mourà a l'entorn de les 9.000 tones, quan l'any passat es va arribar a prop de 10.000.

Les comarques de Barcelona i Girona es mantindran estables i sumaran unes 1.500 tones. El responsable de l'oli d'oliva de la FCAC, Antoni Galceran, ha explicat que, en conjunt, a Catalunya, la d'enguany serà una "bona campanya" i millor, fins i tot, de la que es preveien a l'agost per l'evolució de les pluges durant el mes de setembre, sobretot a la zona amb major producció d'oli d'oliva que és el Baix Ebre i el Montsià.

En canvi, les pluges no han afavorit, de moment, les comarques de Lleida, a les cooperatives agràries estimen que es pot donar un descens de la producció del 10%. Tenint en compte que la producció per a la campanya 2021-2022 prevista en els principals països productors pot quedar "molt ajustada o lleugerament inferior a la demanda mundial", des de la FCAC confien que les condicions actuals de mercat i el preu en origen de l'oli d'oliva "s'hauria de mantenir per a les diferents categories (verge extra, verge i llampant) en els pròxims mesos", segons Galceran.