CUP Tortosa presenta les seues propostes per al pressupost de 2022

Entre les propostes de l’organització anticapitalista al municipi destaca una escola bressol municipal i habitatge públic

per Aguaita.cat, Tortosa, Terres de l'Ebre | 14 d'octubre de 2021 a les 17:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tortosa, Sergi Arnau, ha presentat les propostes de l’organització anticapitalista i ha destacat que «haurien de ser fàcilment assumibles per l’equip de govern si existeix una voluntat real d’arribar a un acord beneficiós per a la ciutat.» 
Les propostes presentades que representen un increment de la despesa, aprofundeixen en matèria feminista, ecologista, educativa o en l’àmbit social a través de la contractació de tècniques per al desenvolupament de determinades polítiques, la creació d’un parc públic d’habitatge o d’una escola bressol municipal a la ciutat de Tortosa, entre d’altres, propostes que la CUP porta reclamant des de l’anterior legislatura. 


Per altra banda, la CUP ha presentat un seguit de propostes que no representen cap cost econòmic o que fins i tot suposen un estalvi pressupostari o un increment dels ingressos per a l’Ajuntament com l’eliminació de subvencions a l’Església i a les festes amb correbous, la municipalització de serveis, la tarificació social progressiva o les clàusules socials dels contractes públics i la cerca de terrenys per a un nou Hospital en són alguns exemples. 'Es tracta d’un document de mínims que considerem necessari per a tirar endavant el pressupost de 2022. Acceptar les propostes de la CUP significa un gir que considerem imprescindible per tal que el govern de la ciutat posi les necessitats de les tortosines i tortosins al centre i defugi de les polítiques de grans inversions en obres faraòniques a les quals ens tenen acostumats", ha destacat Arnau. 

Propostes per a incorporar al pressupost de l’Ajuntament de Tortosa de 2022 


1- Creació d’una escola bressol pública municipal a la ciutat de Tortosa de 100 places per al curs 2022/23 cost anual 150.000€ tenint en compte les subvencions d’entitats supramunicipals → Pressupostar la part proporcional més la inversió inicial necessària per adequar espai). 

2- Contractació d’una tècnica d’igualtat: 33.880€. 

3- Contractació d’una tècnica en sobirania energètica: 33.880€. 

4-Ampliar l’habitatge públic amb una inversió de 500.000€ l’any durant els pròxims 5 anys. 

5- Iniciar un procés de transformació del model de pressupostos participatius. Contractació d’una tècnica a mitja jornada: 16.940€ 

6-Creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització. Acabar amb el criteri d’escolarització basat en la zona única d’escolarització i implantar el criteri de proximitat per combatre la segregació escolar. 

7-Prevenció d'incendis: doblar la partida pressupostària. 

8-Millora dels camins rurals: doblar la partida pressupostària i garantir la millora dels camins més deteriorats del Coll de l’Alba. 

9- Iniciar el servei de recollida de la brossa porta a porta en dos barris de la ciutat o als pobles durant el 2022. 

Mesures cost 0 : 

1- Eliminar el finançament dels correbous i prohibir-ne la seua celebració. 

2-Introducció de clàusules socials d’acord amb els principis de l’economia social en tots els contractes públics. 

3-Donar compliment a la moció aprovada pel Ple i incorporar la progressivitat i la tarificació social de taxes i preus públics per a les ordenances de 2023. 

4-Eliminar del pressupost partides destinades al bisbat, església, etc, i una modificació a l’IBI per a que l'església pague pels seus immobles. 

5-Crear un reglament d’accés al padró municipal amb l’objectiu d’eliminar les males praxis existents a l’hora de tramitar l’empadronament per part de l’administració. 

6-Compromís d’iniciar un procés de cerca de terrenys per a la construcció d’un nou Hospital. 

7-Compromís de municipalització d’un servei externalitzat durant el 2022. 
 

 

Participació