La Via Verda de la Val de Zafán incrementa un 25% els usuaris al tram del Baix Ebre

La via compta amb una mitjana diària de 1.189 vianants i ciclistes

El vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí i el president del Consell Comarcal, Xavier Faura
El vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí i el president del Consell Comarcal, Xavier Faura | Cedida
Aguaita.cat
11 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:01h
El Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 324.554 usuaris al tram del Baix Ebre, entre l’1 de gener i el 30 de setembre, un 25% més que durant el mateix període del 2020, amb una mitjana diària de 1.189 vianants i ciclistes. Les dades dels comptadors instal·lats pel Consell Comarcal del Baix Ebre a Benifallet, Aldover i Tortosa constaten un increment d’usuaris en estos tres punts, així com un augment tant de vianants, amb un total de 156.933 (un 27% més), com de ciclistes, que han arribat a 167.621 (un 22,5% més).

El president del Consell Comarcal, Xavier Faura, i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí, han presentat avui les dades a la vora del comptador de Tortosa, precisament el què ha registrat més usuaris, ja que a més de l’ús turístic també és una via de connexió entre Tortosa i Roquetes. “La pandèmia ha afavorit l’increment d’usuaris a la Via Verda, així les dades d’enguany ens demostren que este actiu encara és capaç d’atreure més usuaris, una oportunitat que hem d’aprofitar per millorar el nostre posicionament i consolidar-nos com una oferta de turisme actiu”, ha manifestat Faura.

Tot i que els tres comptadors han registrat un increment d’usuaris, l’augment ha estat més significatiu a l’antiga estació de Benifallet, on els usuaris han crescut un 55% respecte al 2020, amb un total de 56.072 vianants i ciclistes; seguit de l’estació d’Aldover, amb un increment del 35% i un total de 62.215 usuaris i, en el cas de Tortosa, l’increment ha estat del 16%, amb 206.267 usuaris. Mentre que al comptador de Tortosa, predominen els vianants (un 60%), en el cas de les estacions de Benifallet i Aldover, s’han comptabilitzat més ciclistes, un 78% i un 70%, respectivament. “Els mesos de juliol i agost les xifres s’han mantingut estables respecte al 2020, quan les dades ja van ser extraordinàries, i la resta de l’any s’ha detectat un increment, sobretot per Setmana Santa i també durant el mes de setembre”, ha explicat el vicepresident i conseller comarcal de Turisme.

2 d’abril, registre màxim 
Quant a la distribució dels usuaris al llarg de la setmana, la majoria de vianants i ciclistes es concentren en divendres, dissabte i diumenge. La jornada amb un registre màxim va ser el passat 2 d’abril, amb un total de 1.483 usuaris al comptador de Tortosa. També el mateix dia es van registrar un total de 1.357 usuaris a Benifallet (1.128 dels quals en bicicleta).

Finalment, el president del Consell Comarcal ha avançat que a final d’any s’executaran les obres d’instal·lació de l’enllumenat del Camí Natural de la Via Verda de la Val de Zafán entre Tortosa i Roquetes, al tram comprès entre el pont de l’antiga carretera de València i el pavelló municipal de Roquetes, on en alguns punts també s’ampliarà la via i es plantarà arbrat. Una actuació que tindrà un cost de 190.000 euros, subvencionada per la Diputació de Tarragona.