Engeguen un curs al Montsià per formar el professorat en la pedagogia del dol i de la mort

El curs pretén donar les eines als docents per gestionar estes situacions a les aules

1200_1633684306profe_(1)-min_(1)
1200_1633684306profe_(1)-min_(1) | Cedida
Aguaita.cat
08 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:58h
L’empresa de serveis funeraris Remsa ha engegat un projecte de formació al professorat en la pedagogia i la gestió del dol amb infants i adolescents. Els cursos van dirigits a professores i professors de primària i secundària amb l'objectiu de donar les eines i la formació necessària per a poder acompanyar, des de l'aula, als alumnes en el moment que es produeix alguna mort o procés de dol. Els cursos els imparteix el psicòleg de Remsa especialitzat en teràpia emocional Pere Clotet.

Este primer curs l'oferta formativa s'ofereix als diversos centres d'educació infantil, primària i secundària de la comarca del Montsià, a través del centre de recursos formatius del departament d'Educació. Entre els mesos d'octubre i novembre s'impartiran cinc sessions amb un total de 10 hores teòriques i cinc pràctiques. En este primer curs ja s'han inscrit gairebé 70 professors i professores.

La formació parteix del reconeixement que la mort i el dol és un dels tabús de la societat que més sovint s'amaguen als infants i adolescents. I en molts casos és perquè desconeixem com cal presentar la qüestió als més petits. És per això que el psicòleg Pere Clotet apunta que "cal saber parlar-ne amb naturalitat i saber ajudar-los en els processos de pèrdua i de dol per un ésser estimat".1

Per dotar d'estes eines, els cursos se centren a conèixer les etapes del dol i els processos que viuen les persones relacionades amb la mort i en com es viu la mort en diferents cultures; però també en desenvolupar tècniques pedagògiques i en conèixer recursos terapèutics, com els grups de dol.

Este curs de formació per a professors arriba després d'una primera experiència pedagògica promoguda per Remsa en diferents centres educatius d'Amposta. El director general de Remsa, Fernando Muiño, ha destacat que així es consolida el projecte formatiu de l'empresa enfocat a difondre les tècniques de gestió del dol, però també "a trencar el tabú que hi ha sobre la mort i a parlar-ne obertament, com una etapa més de la vida”.