Els jutjats de Tortosa comencen a treballar amb el model d'oficina judicial

Es tracta d’una organització molt més especialitzada per oferir un servei i una justícia més propera als ciutadans

Aguaita.cat
07 d'octubre del 2021
Entrada dels Jutjats de Tortosa
Entrada dels Jutjats de Tortosa | Sofia Cabanes
Els jutjats de Tortosa han començat esta setmana a treballar amb el nou model d’oficina judicial. Este nou sistema millora i agilitza el servei que reben els ciutadans. Així s’ha creat una unitat de serveis comuns que dona suport als diferents jutjats, en què els professionals s’organitzen per tasques especialitzades, en un espai compartit de tramitació i gestió, per donar servei als jutges que s’encarreguen de la resolució de procediments civils i penals.

Al capdavant de l’oficina hi ha el lletrat de l’Administració de justícia, la qual cosa permet alliberar els magistrats de les tasques de gestió i millorar les tasques jurisdiccionals. El Departament de Justícia ha implementat ja 23 partits judicials a Catalunya amb el de Tortosa.

Es tracta de Girona, Olot, la Seu d'Urgell, Cornellà de Llobregat, el Vendrell, el Prat de Llobregat, Amposta, Balaguer, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès, Blanes, Puigcerdà, Gandesa, Cerdanyola del Vallès, Ripoll, Vielha e Mijaran, Tremp, la Bisbal d’Empordà, Berga, Solsona i Falset. Actualment, Justícia prepara la implementació d'esta oficina judicial a Igualada i a Mollet, que es farà efectiva els propers dies 1 de març i 1 de juny, respectivament.