Movem Tortosa mostra les seues propostes per donar suport als pressupostos municipals 2022

Entre les seues propostes destaca la compra i cessió de terrenys per a la construcció d’un nou hospital i una escola a Remolins, la remodelació de l’Avinguda Generalitat, la recuperació de l’antic Col·legi Sant Josep i la declaració de Tortosa com a Patrimoni de la Humanitat

Aguaita.cat
06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:44h
Roda de premsa del grup municipal Movem Tortosa per presentar les seues propostes per als pressupostos 2022
Roda de premsa del grup municipal Movem Tortosa per presentar les seues propostes per als pressupostos 2022 | Cedida
MovemTortosa presenta les seues propostes per als pressupostos del 2022, a només un dia de l’aprovació de les ordenances fiscals pel ple de l’ajuntament, on no en va ser  acceptada cap de les presentades per la formació progressista.

En este el portaveu de MovemTortosa,JordiJordan ha expressat que “en un exercici de  transparència, avui presentem a la ciutadania el que registrem a l’ajuntament i posem  damunt la taula per negociar amb l’equip de govern”.   

Segons Jordan “són 11 propostes per millorar la ciutat en aspectes que considerem  prioritaris. No valdran més excuses, si no s’inclouen als propers pressupostos serà per  manca de voluntat política i negociadora de l’equip de govern”.

En un primer lloc i com ja s’incloïa en el seu programa electoral, es demana instaurar llars  d’infantspúbliques a Tortosa ciutat, “per acabar amb aquesta situació anòmala on Tortosa  és la única capital de comarca sense comptar amb cap llar d’infants pública” explica Jordan.   Per atacar la problemàtica que suposa la manca d’habitatge de lloguer, sobretot per joves,  Movem Tortosa proposa que l’ajuntament promogue la construcciód’habitatges de lloguer social, tant de nova construcció com de rehabilitació per crear un parc públic de lloguer a  la ciutat. També es planteja la compra de locals buits situats en llocs estratègics de la ciutat  per posar-los a disposició d’emprenedors a preus baixos i millorar la situació de  despoblament del comerç al centre.   

Una altra de les idees que Movem Tortosa porta a debat és la creaciód’unapistad’atletisme, recollint les reivindicacions del Club d’Atletisme de les Terres de l’Ebre donat  el fet que l’actual no és reglamentaria per acollir competicions i també la millora de l’estat  dels camins municipals, “en un mal estat importantíssim, com ja han denunciat els mateixos  afectats i afectades a les portes de l’ajuntament sense rebre resposta”. Des del punt de vista social, es demana un sistema de tarificaciósocial dels preus i taxes públics dels serveisdel’ajuntament per a que es puguin pagar en funció de la renda i la  definició de plans d’ocupació locals, que es sumarien als que ja venen definits per la  Generalitat per facilitar la inserció laboral.     

Quan a propostes de caràcter urbanístic, cal destacar la remodelació de l’Avinguda  Generalitat, plantantarbrat i eixamplant les voreres de la principal artèria de la ciutat i la  reconversió de l’antic col·legiSantJosep en una alberg de joventut per promoure el turisme  vinculat al patrimoni i la natura.   
Relacionat també amb la promoció de la ciutat, Movem Tortosa torna a ficar damunt la taula l’inici dels tràmits per aconseguir el segell atorgat per  la UNESCO i declarar  Tortosa com a PatrimonidelaHumanitat.    

I per últim que l’ajuntament compre i facilite els terrenys per a la construcció d’un nouhospital  i també d’una nova escola a Remolins, seguint amb les reivindicacions ja defensades per  la formació progressista anteriorment al ple de Tortosa i també al Parlament. 

En una nota de premsa posterior, l'actual equip de govern de Tortosa acusa a Movem de plantejar unes propostes poc realistes per acordar tots plegats els pressupostos municipals.