Naix una recollida de materials a Tortosa per ajudar a les víctimes de l'Illa de Palma

La iniciativa durarà tota la setmana i s'enviaran els productes als canaris que han perdut la casa

Aguaita.cat
06 d'octubre del 2021
1200_1633521315recollida_material_la_palma_2
1200_1633521315recollida_material_la_palma_2 | Cedida
Ciutadans del municipi de Tortosa s'han organitzat per dur a terme una recollida de materials per solidaritzar-se i ajudar a les persones de l'Illa canària de la Palma que s'han vist afectades per l'erupció del volcà, algunes amb la pèrdua de la casa i les seues pertinences. La iniciativa va sorgir des del grup de FacebookNo ets de Tortosa si no has... i diverses persones s'han anat sumant per dur a terme la recollida, que durarà tota la setmana. 

L'Ajuntament ha col·laborat amb la iniciativa cedint una part de la logística, l'Associació de Veïns del 13 de Gener i Horta del local municipal de les antigues escoles del Grup El Temple, així com amb el transport de les mercaderies des d'este punt fins a l'oficina de Correus, des d'on sortiran en direcció a la Palma. Així mateix, el consistori ha fet una donació de 3.000 mascaretes i de més d'un centenar d'ulleres de protecció, dos dels materials que formen part de la crida.

Des de l'organització de la recollida, en contacte amb el Cabildo insular, assenyalen que la crida fa especial referència a aquells objectes i elements de primera necessitat que formen part del dia a dia de qualsevol persona, i que en alguns casos han perdut per complet. Això fa referència a articles d'higiene personal, productes per a bebès, material escolar, menjar per a persones celíaques o pinso per a mascotes, entre altres. En canvi, des de Cabildo apunten que la recollida de roba per a persones adultes està coberta, i que, en tot cas, sí que poden ser d'utilitat peces de roba per a nadons, infants i xiquets.

La recollida es du a terme durant tota esta setmana i té com a punt central a les antigues escoles del Grup El Temple. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de la regidora de Serveis Socials, el regidor de Serveis i el regidor del barri del Grup El Temple, van acompanyar el grup de voluntaris dimarts a la tarda. Roigé va remarcar el caràcter solidari de la ciutadania de Tortosa, que ara es torna a demostrar, i va fer una crida a totes aquelles persones que vulguen col·laborar perquè hi facen les aportacions que puguen.
 

Es sol·liciten productes de primera necessitat Foto: Cedida