Finalitza amb molt bona acollida la III Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre

Durant el cap de setmana s’ha pogut gaudir d’una àmplia varietat d’activitats a l’Aldea

Fira de l'Ecoturisme del Delta de l'Ebre centrat este any en la Mobilitat Sostenible
Fira de l'Ecoturisme del Delta de l'Ebre centrat este any en la Mobilitat Sostenible | Cedida
Aguaita.cat
04 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 20:37h
La programació de la III Festa de l’Ecoturisme del Delta de l'Ebre ha finalitzat amb èxit de participació després d’un intens cap de setmana amb una interessant agenda centrada en la  mobilitat sostenible al territori. L’Aldea s’ha convertit durant el cap de setmana en la seu central d’esta edició, acollint les principals activitats per a tota la família. 

Entre les activitats més destacades, es va poder assistir a la xerrada i a la taula rodona amb  ponents de luxe com ara, Francesc Mauri, meteoròleg i presentador de TV3 i Catalunya Ràdio; al  tast de vins ecològics, i al Mercat de Sabors amb productes agroecològics locals. Així mateix, cal  mencionar la bicicletada simultània celebrada el diumenge a diferents municipis del Delta de  l’Ebre. D’altra banda, i amb motiu de la Festa, durant tot el cap de setmana també s’han realitzat  portes obertes a diferents equipaments, museus i centres d’interpretació del Delta de l’Ebre. 
 
Francesc Mauri durant la seua ponència este cap de setmana a l'Aldea. Cedida

La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre juga un paper molt important en la dinamització del  turisme sostenible fora de temporada al Delta de l’Ebre, tal com assenyalava l’alcalde de l’Aldea,  Xavier Royo, en el discurs inaugural d’esta edició. Tant per les temàtiques tractades en cada  edició com per l’oferta d’activitats, la trobada pretén ser alhora un referent a Catalunya per a les  persones que trien la sostenibilitat i l’ecoturisme a l’hora de planificar les seues vacances, i un  punt de cooperació, reunió i debat per a les administracions, sector privat i organitzacions. 

En este sentit, la iniciativa demostra la capacitat transformadora que es pot aconseguir quan tots els municipis del Delta s’uneixen per anar en la mateixa direcció, tal com explicava la  vicepresidenta de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre, Montse Callau Rull, en  la inauguració. Satisfets amb els resultats aconseguits, l’organització ja pensa en la realització de  la següent edició per tal de seguir caminant cap a l’ecoturisme. 
 

Participants de la bicicletada d'este cap de setmana durant la Festa de l'Ecoturisme del Delta de l'Ebre Foto: Cedida

La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre és una iniciativa de l’Associació d’Empreses  
d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE), amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Aldea,  l’Ajuntament d’Amposta, l’Ajuntament de Camarles, l’Ajuntament de Deltebre, l’Ajuntament de  l’Ampolla, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, l’EMD  Els Muntells, el Consell Comarcal del Baix Ebre, el Consell Comarcal del Montsià, el Parc Natural  del Delta de l’Ebre i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.