ERC presenta mocions als ajuntaments ebrencs per defensar els represaliats i encausats per l'1-O

Tots els càrrecs públics ebrencs investigats i jutjats són d'ERC

Durant l'acte s'ha dipositat un ram de flors al monòlit que homenatja els ferits de l'1-O i s'ha cantat Els Segadors
Durant l'acte s'ha dipositat un ram de flors al monòlit que homenatja els ferits de l'1-O i s'ha cantat Els Segadors | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
01 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:37h
La Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana presentarà una moció municipal a tots els ajuntaments de les Terres de l'Ebre per defensar els represaliats encausats per l'1-O. Tots els càrrecs públics ebrencs investigats i jutjats són d'ERC i des del partit s'ha denunciat "l'escarment i la venjança" que vol dur a terme.

El president de la Federació republicana a l'Ebre, Albert Salvadó, ha assegurat que "malgrat la repressió", seguiran treballant "per vèncer i aconseguir la independència de Catalunya". El text que es durà a votació als consistoris reclama la llei d'amnistia, que l'exercici dels drets polítics no tingui una resposta judicial penal i reivindica el dret polític de l'autodeterminació.

Els càrrecs institucionals ebrencs que han estat jutjats o estan encausats pel referèndum de l'1 d'octubre són l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, el diputat al Parlament Lluís Salvadó (secretari d'Hisenda el 2017), l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i el regidor de la Ràpita i actual delegat del Govern a l'Ebre, Albert Salvadó. "Som tots d'ERC a les Terres de l'Ebre, però malgrat la repressió, seguirem treballant, no defallirem i reivindiquem el nostre rol com a projecte aglutinador per aconseguir la llibertat nacional", ha dit el president de la Federació republicana a l'Ebre.

Salvadó ha defensat la negociació amb l'Estat per sumar més suports i aconseguir que la comunitat internacional "escolti, avali i doni suport" a la proposta independentista. "La volem liderar", ha dit.

En suport i defensa dels represaliats i càrrecs institucionals encausats presentaran una moció a tots els ajuntaments. Norma Pujol, secretària general de la Federació, ha advertit que la inhabilitació de càrrecs públics interfereix en la voluntat expressada a les urnes per canviar-la des de la justícia. "Busquen l'escarment i la venjança dels nostres companys Lluís, Paco, Josep i Albert, per haver fet el que se'ls demanava quan van ser votats", ha apuntat.