La IX edició del Festival Músiques en Terres de Cruïlla recupera el curs de jota i la trobada de grups de dansa

El certamen se celebrarà a la Sénia els dies 16 i 17 d’octubre i 6, 7 i 27 de novembre

Imatge d'arxiu del conservatori
Imatge d'arxiu del conservatori | Diputació de Tarragona
Aguaita.cat
30 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:53h
La música i les arts escèniques esdevindran protagonistes en la IX edició del Festival Músiques en Terres de Cruïlla, que se celebrarà a la Sénia els dies 16 i 17 d’octubre i 6, 7 i 27 de novembre, i recuperarà activitats com el curs de jota ballada o la trobada de grups de dansa del territori. La novena edició del festival, organitzat per l’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de la Sénia, es repartirà en diferents caps de setmana: 16 i 17 d’octubre i el 6, 7 i 27 de novembre.

El certamen s’iniciarà el dissabte 16 d’octubre al Centre Obrer amb la Jornada 'música i arts escèniques en Terres de Cruïlla', un matí dedicat a diferents experiències al voltant de la música aplicada a la imatge i l’escenografia. El director i compositor Oscar Senén serà l’encarregat d’inaugurar l’activitat amb la conferència marc 'La música al cinema i els videojocs'. La jornada continuarà amb una roda d’experiències on intervindran els actors i músics David Anguera i Xuel Díaz per parlar sobre el seu projecte 'Canta’m un conte', un espectacle familiar que es podrà veure el mateix dissabte a les 18 h.

Els seguiran la directora de l’Escola de Teatre de Tortosa, Marga Julià, i el gestor cultural i sonador, Domingo Tomàs, per debatre sobre 'El folklore d’ahir i avui'. Hi continuaran l’actriu Bienve Borrás i el músic Joan Miró de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta amb la intervenció 'Un dia qualsevol em vaig despertar poesia'. Finalitzaran la roda d’experiències el músic Mario Roig i l’escriptor Jordi Pla per parlar sobre la música narrada i la narració musicada.

El Festival, que coincidirà durant el primer cap de setmana amb la Fira d’Artesania de la Fusta de la Sénia, hi durà a terme en este recinte firal el 17 d’octubre el curs de Jota ballada a càrrec de Lo Planter a les 12:30h. Ja a la tarda, sobre les 18h, hi ha prevista la Trobada de grups de dansa del territori. Es tracta de dues activitats que es recuperen davant la impossibilitat de realitzar-les durant la darrera edició a causa de la pandèmia.

Durant el segon cap de setmana, el 6 i 7 de novembre, s’hi ha programat un Taller de teatre musical a càrrec de Marga Julià, Marta Viladrich i Maria Lombarte, professores de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa. Es tracta d’un taller dedicat als i les alumnes de les escoles de música i dansa de la Sénia per treballar escenes, cançons i coreografies al voltant d’un conegut musical.

Esta novena edició posarà el seu punt final el dissabte 27 de novembre amb el ja tradicional concert de l’Agrupació Musical Senienca, sota el títol Broadway a la Sénia. Un espectacle dedicat a musicals, que comptarà amb la participació de la soprano Mari Pau Medina i el tenor Joan Carles Blanquer.

L’assistència a la jornada és totalment gratuïta, però és necessari realitzar una inscripció prèvia a través del formulari de la pàgina web del festival: http://scur.cat/PBEBNZ