Dos cellers ebrencs se sumen al primer comerç online de vins cooperatius

El celler Batea i la cooperativa de Gandesa participen en esta innovadora proposta

per Aguaita.cat, Catalunya | 29 de setembre de 2021 a les 10:54 |
Imatge d'arxiu d'un celler | Cedida
Naix la primera botiga online especialitzada en vins i caves de cooperatives. El comerç s'ha creat gràcies a la participació de 12 cellers cooperatius catalans, entre ells el celler Batea de i la cooperativa de Gandesa, tot dos de la Terra Alta. L'ecommerce, anomenat Viniscoop,  ofereix un catàleg seleccionat de més de 100 vins de 10 Denominacions d’Origen diferents; totes les DOs catalanes que compten amb presència de cellers cooperatius.

La meitat del vi que es produeix a Catalunya (1,5 milions d’hectolitres) l’elaboren cooperatives. Trobem cooperatives a 10 de les 11 Denominacions d’Origen vinícoles de Catalunya i totes elles agrupen la feina d’uns 8 mil agricultors. Les cooperatives tenen un pes cabdal en el panorama vinícola català. Elaboren productes d’una gran qualitat, sostenibles i molt representatius dels seus territoris. I tot i això a vegades el sector cooperatiu no té la projecció que es mereix. Viniscoop vol promoure i potenciar tot este patrimoni vinícola.


La nova botiga online ofereix un catàleg seleccionat on es poden trobar vins, caves, i també vermuts, moscatells, rancis i vins dolços. Inclou marques icòniques com Somdinou, Perlat, Llàgrimes de Tardor, Castell d’Or, Missenyora, Adernats... i moltes d’altres que mereixen ser descobertes. A més els impulsors del projecte preveuen ampliar el catàleg progressivament amb la incorporació de nous vins i cellers.

La iniciativa, 100% digital, és impulsada per un grup inversor amb experiència en entorns digitals i un grup de cooperatives. No és un marketplace sinó que es tracta d’un ecommerce pròpiament, amb magatzem i logística propies. En este sentit la iniciativa garanteix una compra ràpida i segura a l’usuari, amb els mínims intermediaris.


L’objectiu de Viniscoop és convertir-se en el portal de referència dels vins cooperatius i alhora, facilitar al consumidor l’accés a uns productes molt representatius del territori, autèntics i de gran qualitat.

Els cellers adscrits al projecte són: Adernats, Castell d’Or, Batea, Espolla, Celler Montsec, Cellers Unió, Cooperativa de Gandesa, de Falset, Covides, L’Olivera, Sant Josep Vins i Portell.
 

 

Participació