El PSC Tortosa reclama unitat d’acció per la construcció d'un nou hospital a l'Ebre

El partit votarà a favor a la moció presentada per Movem Tortosa, però lamenta que hagin actuat separadament de la resta de partits

Accés principal a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta
Accés principal a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta | Aguaita.cat
Aguaita.cat
27 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:42h
El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha avançat que votarà a favor de la moció presentada per Movem Tortosa, a proposta del Col·legi de Metges i altres col·lectius professionals, que demana la construcció d’un nou hospital a la ciutat i que es debatrà en el ple d’octubre, però ha lamentat que esta moció s'hagi presentat separadament de la resta de partits. Els socialistes han demanat consens i unitat d’acció per la realització d'este centre que defineixen com una exigència sanitària territorial que "no se soluciona ampliant una infraestructura que s'ha quedat obsoleta".

Tal com ha explicat el primer tinent d’alcalde, Enric Roig, “votarem a favor d'esta moció, perquè la posició del PSC respecte a la necessitat de construcció d’un nou hospital a Tortosa sempre ha estat ferma, contundent, constant i reclamada”. Roig ha reclamat que Movem Tortosa hagi presentat esta moció contrària a la unitat d’acció que s’està duent a terme en este tema. 

El tinent ha recordat que el PSC es va comprometre a portar al Parlament la construcció del nou hospital, “i així ho hem fet, presentant una proposta de resolució de manera conjunta amb els grups de la CUP i d’En Comú Podem al Parlament”. Una proposta que insta al Govern a garantir els recursos econòmics per construir de forma urgent un nou Hospital a Tortosa, com a centre hospitalari de referència de Terres de l'Ebre, en un espai amb bona accessibilitat i mobilitat i que tingui garantida qualsevol necessitat de creixement futur.

La proposta naix a partir de la creació, a principi de 2020, d’una mesa en favor de la construcció d’un nou hospital, en la que ha participen CUP, Movem i sindicats. Per este motiu “demanem a Movem i al Sr. Jordan, diputat al parlament, unitat d’acció en este tema, i que continuï treballant  conjuntament amb el PSC i la CUP perquè el pressupost de 2022 incloguin les partides per a un nou hospital, i defugi de presentar mocions separadament.”

Roig ha animat a altres partits, com ERC, que defensen l’ampliació de l’actual Hospital Verge de la Cinta, a què reflexionin i canviïn d’opinió davant la necessitat real d’un nou hospital i la resposta del Conseller de Salut dient que encara no es disposa de cap estudi definitiu sobre la possible ampliació.