El món de la cultura ebrenca plora la mort de Jesús Massip

Personalitats de l'àmbit de la cultura i la política lamenten la mort de l'escriptor a les xarxes socials

Artur Mas fent entrega de la Creu de Sant Jordi l'any 2015 a Jesús Massip
Artur Mas fent entrega de la Creu de Sant Jordi l'any 2015 a Jesús Massip | Generalitat de Catalunya
Aguaita.cat
27 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:26h
Les xarxes socials es bolquen amb la mort de l'escriptor i historiador ebrenc Jesús Massip, este dilluns al matí a La Garriga (Vallès Oriental) a l'edat de 94 anys. Des del món de la cultura i la política diferents personalitats han mostrat el seu condol als familiars i amics pròxims, i han volgut acomiadar a l'escriptor i historiador, autor de diversos llibres i director del Museu-Arxiu de Tortosa des del 6 de juny de 1960 i fins al 1992.

La directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, Irene Prades, ha estat de les primeres a lamentar la mort del poeta ebrenc. Des del món de la cultura també han lamentat la seua mort la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga; els Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, la Institució de les Lletres Catalanes, i la cantautora, escriptora i activista social tortosina Montse Castellà, expressant que "mai la terra de l'Ebre i el país podran agrair-te prou lo teu compromís i saviesa".
  Des del món de la política també s'han sentit les paraules de condolença cap a Massip. Des del conte oficial de l'Ajuntament de Tortosa han volgut recordar la important labor de l'escriptor. També ho ha fet l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el primer tinent d'alcalde Enric Roig i el partit d'Esquerra Republicana a Tortosa.