Paco Gas: «Una part de la judicatura segueix tenint mentalitat i ideologia franquista»

La Fiscalia provincial de Tarragona presenta recurs per revocar l’absolució de Gas i demana que se’l jutge de nou amb un tribunal diferent

Paco Gas, alcalde de Roquetes, durant la roda de premsa d'avui
Paco Gas, alcalde de Roquetes, durant la roda de premsa d'avui | Cedida
Aguaita.cat
23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:39h
Paco Gas, alcalde de Roquetes, ha fet saber que la Fiscalia provincial de Tarragona ha presentat un recurs davant la sentència absolutòria del jutjat penal número 2 de Tortosa pels fets de l’1 d’octubre; on es demana que “s’anul·li el judici i se’n faci un de nou amb un altre tribunal”. Una demanda que l’advocada de Gas recorrerà els pròxims dies.

El polític republicà ha denunciat que l’actuació de la Fiscalia “deixa molt clar que una part de la judicatura segueix tenint aquella mentalitat i ideologia franquista”. Afegint tot seguit que “no es conformen amb l’anul·lació del judici sinó que a més volen repetir-lo amb un altre titular, fet que demostra la divisió i politització del món judicial”.

L’alcalde roquetenc ha explicat que aquest fet li han recordat, com cantava Raimon l’any 1969, que “quan creus que tot s’acaba, torna a començar”, apel·lant a la repressió franquista que es vivia en aquells moments, i també a l’actual. Per a Gas aquesta actuació  “té una intencionalitat política clara” i “és un descrèdit molt gran respecte les decisions  i el treball de la jutgessa de Tortosa”.

A més de recordar les més de 3.000 persones que estant patint la repressió com a “venjança per les nostres idees”, s’ha reafirmat en que “la única solució per resoldre el conflicte polític és l’amnistia i la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació”.

Per últim Gas ha denunciat que amb actuacions com la de la Fiscalia es vol  “allargar l’agonia, atemorir a la gent i jugar amb la sentència, no només inhabilitant-nos, sinó impedint que el termini de compliment d’aquesta vagi més enllà de la convocatòria de les properes eleccions i impedir que puguem ser-ne candidats”.

Ingerència de la Fiscalia

Albert Salvadó, president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, després  d’expressar el suport de tot el partit a Gas, ha denunciat que “la Fiscalia no deixa d’actuar com a braç executor dels òrgans més repressius de l’Estat en contra del procés independentista”.

Es dóna el cas que el jutjat penal número 2 de Tortosa és qui té assignat el judici de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i el llavors tinent alcalde, Albert Salvadó, per l’1 d’octubre. D’aquí que el mateix Salvadó haja advertit que l’actuació de la Fiscalia “es pot entendre com un intent de condicionar el judici”, fet que ha qualificat de “coacció directa” i “ingerència” sobre aquest jutjat.

Salvadó ha criticat la intencionalitat “d’influir sobre la lliure decisió de la ciutadania perquè aquesta sentència i els seus tempos pot impactar directament en les pròximes eleccions municipals”.

El dirigent republicà ha manifestat que “Esquerra som l’únic partit de les Terres de l’Ebre que tenim càrrecs institucionals imputats per l’1 d’octubre; i no ens deixarem intimidar per cap sentència condemnatòria, actuació de la Fiscalia o òrgans repressors de l’Estat”.