UGT, CCOO i USOC exigeixen la construcció d'un nou Hospital a l'Ebre

Els sindicats del territori apunten que els canvis de govern han obstaculitzat la planificació del projecte

Entrada a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
Entrada a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Aguaita.cat
Aguaita.cat
23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 15:47h
Els sindicats de treballadors més representatius a les Terres de l'Ebre, UGT, CCOO i USOC, se sumen a les demandes del Col·legi de Metges i onze col·legis professionals més per exigir la construcció d'un nou Hospital al territori. Els sindicats s'anteposen a una ampliació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, mesura anunciada darrerament pel Departament de Salut, per ser una solució a "curt termini" que no resoldrà el conflicte d'accessibilitat al centre.

Des de l'organització sindical s'ha volgut posar de manifest que "si en el seu moment s’hagués apostat per la construcció d’un nou hospital, en este moment ja el tindríem" i a més plantegen que "els diferents canvis de govern no han propiciat que s’hagi avançat en una planificació correcta sinó que s'hagi mirat per anar tirant la pilota endavant i buscar solucions a curt termini que no eren adequades".

Salut va presentar la proposta d'ampliació de l’HTVC, punt de referència per als prop de 180.000 habitants de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, mitjançant una inversió de 46 milions d'euros. Les associacions sindicals mostren la seua disconformitat i defensen que l'actual edifici de l'HTVC ha quedat "obsolet" i que l’ampliació proposada per Salut presentarà molts problemes tècnics a causa de la localització del centre en un recinte emmurallat.

Segons els tres grups de treballadors la construcció d’un nou hospital hauria de solucionar l’accessibilitat al centre, qüestió "essencial" en un hospital territorial de referència. "És per tot això que veiem la planificació, disseny i construcció d’un nou hospital com la millor solució de futur, i des de la nostra posició, treballarem per tal d’empènyer les diferents administracions a fer realitat un projecte que ha de ser molt més útil per al territori que l'ampliació", comuniquen els sindicats.