Els rapitencs Carme Cruelles i Miquel Reverté guanyadors de les jornades literàries de setembre

Cruelles ha estat guardonada amb el premi Jacint Verdaguer de Calldetenes i Reverté amb el premi Mort qui t’ha mort de Relat Negre

Imatge d'arxiu de llibres
Imatge d'arxiu de llibres | Cedida
Aguaita.cat
22 de setembre del 2021
Actualitzat a les 15:19h
Els escriptors rapitencs Carme Cruelles i Miquel Reverté, tots dos professors de l’Institut Els Alfacs a Sant Carles, han estat protagonistes de les jornades literàries d'este mes de setembre. Cruelles, ha estat reconeguda amb el premi Jacint Verdaguer de Calldetenes, amb el seu poemari Caldrà la pluja, seleccionada d'entre un total de 55 obres presentades i que serà publicada el proper Sant Jordi. D'altra banda, l'obra Els complements delictes de l'escriptor Miquel Reverté ha estat distingida amb el premi de relat negre Mort qui t’ha mort de Relat Negre.

Caldrà la pluja

Caldrà la pluja de Carme Cruelles Rosales ha estat l'obra escollida, per unanimitat del jurat, per guanyar el premi Jacint Verdaguer de Calldetenes, d’entre un total de 55 obres presentades. El poeta i dramaturg Lluís Solà ha estat l’encarregat de lliurar el premi de poesia el passat dissabte 18 de setembre a l’auditori de Calldetenes. Caldrà la pluja ha rebut un premi de 3.000 euros i sortirà publicat el proper Sant Jordi. El recull es pot dir que naix com a continuació d’una obra poètica que va aparèixer cap al 2016 i que s’ha anat expandint a poc a poc en els últims temps. En les seues obres, és constant la reflexió sobre el desemparament del jo poètic i la necessitat de recerca del sopluig a través dels sentiments o de la pròpia poesia.

Carme Cruelles va obtenir el premi Joan Teixidor d’Olot l’any 2016 amb el conjunt de haikus Delta publicat per l’editorial Viena, va donar a conèixer al premi Xavier Casp de poesia de Carlet del 2016 l’obra Com fileres de formigues de l’editorial Neopàtria i va aconseguir el premi de poesia Pere-Enric Barreda d’Ares del Maestrat amb el recull Taxi l’any 2018. 

Els complements delictes
D'altra banda, l'escriptor Miquel Reverté Aguilar ha estat distingit amb el Premi 'Mort qui t’ha Mort de Relat Negre', convocat i dotat pel Govern, per la seua obra 'Els complements delictes', el passat 5 de setembre. El guardó ha estat lliurat en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu, celebrada durant el primer cap de setmana de setembre i que ha complit enguany el seu 25è aniversari. El premi està dotat amb 1.500 euros i s'hi han presentat 28 originals.

Miquel Reverté és llicenciat en filologia hispànica per la Universitat Rovira i Virgili, i va publicar el seu primer llibre Picasso, anatomia d'uns pintats amb 28 anys. Des de llavors ha publicat sis obres més, i la seua trajectòria ha estat reconeguda amb guardons com el Premi Ciutat d'Igualada de contes, el 2002, per Conte per a bibliòfils, el XVII Premi Literari Nostromo o el XXVII Premi Literari Vila d'Ascó per Defenseu-nos en la batalla, el 2015, o el Premi Poesia dels Premis Literaris de Santa Bàrbara, el 2019, per la seva obra Annexos.